Νικόλας: Οι παλινδρομήσεις του κ. Αναστασιάδη προκαλούν τεράστιο κόστος

«Οι παλινδρομήσεις του κ. Αναστασιάδη προκαλούν τεράστιο κόστος», τόνισε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος

Με τη χθεσινή δήλωση του κυρίου Αναστασιάδη στο ΡΙΚ ότι, «Τα όσα έχουν επισυμβεί μέχρι τώρα δεν είναι αποτρεπτικά του διαλόγου», φαίνεται πως ήδη έχει ήδη ξεκινήσει η άτακτη οπισθοχώρηση.

Πριν δύο μήνες όμως ο ίδιος ο κύριος Αναστασιάδης, έλεγε ότι, «κάτω από την απειλή των κανονιοφόρων δεν μπορείς να κάνεις διάλογο».

Δυστυχώς ο κύριος Αναστασιάδης και η κυβέρνηση του, δεν έχουν διδαχτεί από τα λάθη τους.

Αν ακολουθήσουν και στην Αμμόχωστο, την ίδια πολιτική της απενεχοποίησης και της υποβάθμισης των προκλητικών κινήσεων της Τουρκίας τότε, δυστυχώς, ότι πάθαμε με την ΑΟΖ, που μας έμειναν οι παραβιάσεις, ότι πάθαμε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπου δεν πέτυχαν κυρώσεις…θα το πάθουμε και στην Αμμόχωστο.

Αν η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αντιδράσει αποτελεσματικά και αποφασιστικά, εξασφαλίζοντας έμπρακτη στήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, τότε δυστυχώς η Τουρκία ανενόχλητη και χωρίς κόστος, θα προχωρήσει στον σταδιακό εποικισμό της Αμμοχώστου. Καλούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να συνειδητοποιήσουν ότι όσο επιμένουν στην ίδια, λανθασμένη πολιτική, θα προκαλούν και τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα.

Είναι η ώρα της νέας στρατηγικής.

Η ώρα της έντονης αντίδρασης στις απαράδεκτες, παράνομες και επεκτατικές μεθοδεύσεις της Τουρκίας στην κατεχόμενη Αμμόχωστο. Μόνο έτσι θα αποτραπεί η δημιουργία νέων τετελεσμένων που θα μας οδηγήσουν σε εθνική αυτοπαγίδευση.