Νικόλας: Μπορούμε να βρούμε άμεσα λύσεις για την προώθηση της μεταρρύθμισης στην Τ.Α.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος είχε σήμερα , συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Νίκο Νουρή με θέμα τη Μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαδόπουλος προέβη στην εξής δήλωση:

«Είχαμε σήμερα συνάντηση μαζί με τον Έντιμο Υπουργό Εσωτερικών για τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνουμε τη δική μας άποψη ότι η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να προχωρήσει.

Σήμερα υπάρχουν επιμέρους διαφωνίες αλλά κατά την άποψη μας αυτές οι διαφωνίες δεν είναι ανυπέρβλητες, μπορούν να βρεθούν λύσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε άμεσα στην απαραίτητη αυτή μεταρρύθμιση η οποία θα αυξήσει άμεσα την ποιότητα ζωής των δημοτών, των Κυπρίων πολιτών.

Σε ότι αφορά τα ζητήματα που προκύπτουν, τα πρακτικά προβλήματα που προκύπτουν από την ανάγκη εφαρμογής και υλοποίησης αυτής της μεταρρύθμισης είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε εναλλακτικές επιλογές.

Σε ότι αφορά όμως το ζήτημα της επέκτασης της θητείας των υφιστάμενων δημοτικών συμβουλίων, αυτό είναι ένα πολύπλοκο ζήτημα για το οποίο ως ΔΗΚΟ θα πάρουμε αποφάσεις εάν έρθει επίσημη κυβερνητική πρόταση γιατί από τη μία εγείρονται ζητήματα πρακτικής εφαρμογής και υλοποίησης της μεταρρύθμισης για τα οποία θα χρειαστεί προετοιμασία, θα χρειαστεί χρόνος και κατανοούμε τα επιχειρήματα που προβάλλονται για την υποστήριξη του αιτήματος επέκτασης της θητείας αλλά από την άλλη οφείλουμε να σημειώσουμε την καθοριστική απόφαση του εκλογικού σώματος σε ότι αφορά την πενταετή θητεία στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές.

Και ακριβώς επειδή αυτά είναι πολύπλοκα ζητήματα πιστεύουμε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί ένας διάλογος σε ότι αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα για να καταλήξουμε ως κοινοβουλευτικά κόμματα σε τελικές αποφάσεις.

Σε ότι αφορά όμως τη βασική αρχή, τη βασική θέση, ως ΔΗΚΟ επαναλαμβάνω την ετοιμότητα μας μέσα από μία εποικοδομητική προσέγγιση, μέσα από διάλογο να καταλήξουμε σε λύσεις έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό να προωθηθεί η απαραίτητη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να μπορούν οι Δήμοι της Κύπρου και οι Κοινότητες της Κύπρου να είναι βιώσιμες και από την άλλη να αναβαθμιστούν οι υπηρεσίες που είναι απαραίτητες για την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων, των Κοινοτήτων για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών.»