Νικόλας: Κατανοητή η σύγχυση του ΥΠΟΙΚ αλλά δεν έχω σχέση με οποιοδήποτε δικηγορικό γραφείο

Κατανοητή η σύγχυση του ΥΠΟΙΚ αλλά δεν έχω σχέση με οποιοδήποτε δικηγορικό γραφείο, τόνισε μεταξύ  άλλων ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος σε γραπτή απάντησή του στον Υπουργό Οικονομικών.

«Είναι κατανοητή η σύγχυση και η αμηχανία του Υπουργού Οικονομικών, όμως δεν έχω σχέση με οποιοδήποτε δικηγορικό γραφείο, δεν ασκώ την δικηγορία και δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε πολιτογράφηση.

Δεν είμαι εγώ που έχω κάνει αναφορά στον ρόλο του Υπουργού αλλά ο κ. Συλλούρης, στο επίμαχο βίντεο του ‘Al Jazeera’, καθώς και ο Γενικός Ελεγκτής στο πόρισμα για τους 5 φακέλους που του επέτρεψαν να ελέγξει.

Σημειώνω τη σημερινή ομολογία του κ. Πετρίδη, ότι δηλαδή έδωσε οδηγίες για επίσπευση αιτήσεων, όμως οφείλω να του θέσω τα ακόλουθα ερωτήματα:

  • Που βρήκε την αρμοδιότητα ο κ. Πετρίδης να επισπεύδει αιτήσεις που δεν πληρούσαν τα επενδυτικά κριτήρια με βάση τον νόμο;

Θυμίζω ότι με βάση τη «Χάρτα Δεοντολογίας» της ίδιας της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, απαγορεύεται σε Υπουργούς να δείχνουν την όποια διάκριση αναμεταξύ πολιτών.

  • Πως ακριβώς θεωρεί ο κ. Πετρίδης πως στην προκείμενη περίπτωση υπάρχει διαφάνεια, όταν αυτά που έκανε τα γνώριζε μόνο ο ίδιος και η γραμματέας του;

Ο Υπουργός Οικονομικών, που ως Υπουργός Εσωτερικών προώθησε δεκάδες πολιτογραφήσεις, μπορεί σήμερα να ρίχνει όση λάσπη θέλει.

Η πρόκληση όμως του Δημοκρατικού Κόμματος παραμένει:

Ας δώσουν στην Ελεγκτική Υπηρεσία όλους τους φακέλους των πολιτογραφήσεων και έτσι να φανεί ποιοι προωθούσαν τις πολιτογραφήσεις και με ποιο τρόπο.

Γιατί φοβούνται τόσο πολύ;»