Νικόλας: Είμαστε στη διάθεσή του ΠτΔ να συνεχίσουμε το διάλογο

Νικόλας: Είμαστε στη διάθεσή του ΠτΔ να συνεχίσουμε το διάλογο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, στο πλαίσιο της συζήτησης για εφαρμογή προτάσεων που περιλαμβάνονταν σε προεκλογικά προγράμματα των υποψηφίων για τις προεδρικές εκλογές του 2018.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι «από πλευράς του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει αναληφθεί δέσμευση κάποιες από αυτές να εξεταστούν με την πρόθεση να εφαρμοστούν εντός 2019 και αν είναι δυνατό να περιληφθούν και στο Προϋπολογισμό του 2019.

Αυτές οι προτάσεις θα είναι ωφέλιμες για τους πολίτες και την κοινωνία καθώς αφορούν τη βελτίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, την παροχή υπηρεσιών υγείας, την προστασία των ευάλωτων ομάδων και τη βελτίωση προστασίας καλόπιστων δανειοληπτών».

Πρόσθεσε ότι «είμαστε στη διάθεσή του Προέδρου της Δημοκρατίας να συνεχίσουμε το διάλογο με στόχο και πρόθεση να καταλήξουμε σε συμφωνημένες θέσεις που θα προσφέρουν σύγχρονες λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα την κοινωνία και τους πολίτες». .

Σε ερώτηση είπε ότι «δεν έχουμε κανένα πρόβλημα οι προτάσεις μας να συνδιαμορφωθούν στη βάση των εισηγήσεων και της Κυβέρνησης. Εμείς έχουμε καταθέσει αυτές τις προτάσεις ως εισηγήσεις και εναπόκειται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Κυβέρνηση να τις υιοθετήσουν ή να τις χρησιμοποιήσουν για παρόμοιες προτάσεις στη βάση των δικών τους επιδιώξεων».