Νικόλας για Συνεργατισμό: Συνεχίζεται η συγκάλυψη του σκανδάλου από την κυβέρνηση

Σε δηλώσεις του ο Προέδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού,  μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου στη Βουλή, τόνισε ότι μέχρι και σήμερα συνεχίζεται η συγκάλυψη του σκανδάλου από την κυβέρνηση.

Η δήλωση:

«Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να συζητήσουμε στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής μία από τις πιο σκοτεινές και ύποπτες πτυχές του σκανδάλου του Συνεργατισμού.

Είναι πλέον ξεκάθαρο με βάση τα ευρήματα της Επιτροπής Αρέστη πως η διοίκηση του Συνεργατισμού μεθόδευσε τα πράγματα έτσι ώστε να δώσει με ανάθεση το χαρτοφυλάκιο αξίας 7,5 δις ευρώ των δανείων του Συνεργατισμού στην εταιρεία Altamira.

Με βάση τα ευρήματα του πορίσματος της Επιτροπής Αρέστη, είναι επαναλαμβάνω ξεκάθαρο πως η διοίκηση του Συνεργατισμού κυρίως η κύριοι Χατζηγιάννης και Κουρουνάς, διαπραγματεύτηκαν μόνοι τους με την Altamira ένα χρόνο πριν από την τελική πώληση, χωρίς να ενημερώσουν την Επιτροπεία του Συνεργατισμού και την ενημέρωσαν μόνο μετά που υπέγραψαν την πρώτη προκαταρκτική συμφωνία με την Altamira. Η Επιτροπεία τότε ζήτησε να φέρουν εναλλακτικές επιλογές για τη διάθεση και τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου. Ουδέποτε επανήλθαν, ουδέποτε έφεραν εναλλακτικές επιλογές.

Αποτέλεσμα να παραιτηθούν μέλη της Επιτροπείας για αυτή τη μεθόδευση και ο κ. Γεωργιάδης-ο τέως Υπουργός Οικονομικών να τους κατηγορεί ότι ήταν δειλοί.

Εκπρόσωπος του SSM, του ευρωπαϊκού ενιαίου εποπτικού μηχανισμού είπε πως πρώτη φορά είδε τέτοια περίπτωση κατά τη δική του σταδιοδρομία, διαπίστωσε ότι για ακόμη μία φορά αυτή η κυβέρνηση της διαπλοκής έχει πρωτοτυπήσει σε παγκόσμιο πλέον επίπεδο.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση του Συνεργατισμού μεθόδευσε τα πράγματα έτσι ώστε να οδηγήσει την αξία του χαρτοφυλακίου του Συνεργατισμού σε εξευτελιστικές αξίες, όπως καταγράφεται στο πόρισμα της Επιτροπής Αρέστη.

Όταν οδήγησαν την αξία του χαρτοφυλακίου σε εξευτελιστικές τιμές, μετά το χάρισαν στην Altamira με τη μεθόδευση αυτής της συμφωνίας.

Στη συνέχεια στελέχη της διοίκησης του Συνεργατισμού βρέθηκαν δια μαγείας και κατά μεγάλη σύμπτωση διευθυντές στην Altamira Κύπρου. Και φυσικά στη συνέχεια η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ πώλησε τον Συνεργατισμό στην Ελληνική Τράπεζα με τεράστιες ζημιές που φόρτωσαν στις πλάτες του κύπριου φορολογούμενου μεταξύ άλλων επειδή είχαν ήδη χαρίσει το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του Συνεργατισμού που ήταν το χαρτοφυλάκιο στην Altamira.

Και μέχρι σήμερα που μιλάμε, συνεχίζεται η συγκάλυψη αυτού του σκανδάλου από την κυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Καμία κατάθεση δεν έχει πάρει η αστυνομία από τους κύριους Χατζηγιάννη, Γεωργιάδη και Νίκο Αναστασιάδη.

Καμία ποινική υπόθεση δεν έχει προχωρήσει εναντίον της διοίκησης του Συνεργατισμού.

Καμία αστική αγωγή εναντίον των εμπλεκομένων μεταξύ αυτών και του τέως Υπουργού Οικονομικών για αμέλεια και για παραβίαση καθήκοντος.

Δηλαδή με άλλα λόγια, η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ για να καλύψει τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ αλλά και την διοίκηση του Συνεργατισμού που διόρισε, καθυστερεί τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, με έναν τρόπο που κινδυνεύουμε να χάσουμε το αστικό δικαίωμα της αξίωσης αγωγών καθώς θα χάσουμε την προθεσμία της παραγραφής.

Αυτές είναι οι μέρες και τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησης της διαπλοκής.»

Ερώτηση δημοσιογράφου: «Στηρίχθηκαν, όπως μας είπαν την προηγούμενη φορά, για να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια, σε μια γνωμάτευση που έδωσε το δικηγορικό γραφείο «Τάσσος Παπαδόπουλος». Πώς απαντάτε σε αυτό;»

«Έδωσε σήμερα απάντηση το δικηγορικό γραφείο. Η γνωμάτευση λέγει ακριβώς το αντίθετο: ότι ο Συνεργατισμός έπρεπε να ακολουθήσει τις γενικές αρχές των δημοσίων προσφορών και να ζητήσει δημόσιες προσφορές και να προβάλλεται ένας τέτοιος ισχυρισμός σήμερα από τον ΔΗΣΥ, επιβεβαιώνει την προσπάθεια συγκάλυψης.

Όταν ψευδώς παρουσιάζουν γνωματεύσεις να λένε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έλεγαν είναι απόδειξη ότι συνεχίζουν να συγκαλύπτουν τις ευθύνες εκείνων που έχουν διαπράξει αυτό το σκάνδαλο.»