Νικόλας: Απογοητευτικά τα αποτελέσματα της διάσκεψης στη Γενεύη

Τα αποτελέσματα της Πενταμερούς διάσκεψης της Γενεύης, είναι, δυστυχώς, ιδιαίτερα απογοητευτικά, τόνισε σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της διάσκεψης, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι η σύγκληση αυτής της πενταμερούς διάσκεψης , χωρίς τη διασφάλιση των σωστών προϋποθέσεων και χωρίς επιβεβαίωση της βάσης των διαπραγματεύσεων, θα οδηγούσε σε επικίνδυνες εξελίξεις.

Δυστυχώς δικαιώθηκαν  αυτές οι ανησυχίες και αυτές οι εκτιμήσεις μας.

Η Τουρκία ξεπέρασε τον εαυτό της σε προκλητικότητα και αδιαλλαξία. Η στάση της ήταν απαράδεκτη και καταδικαστέα. Οφείλουμε όμως να διαπιστώσουμε τα ακόλουθα :

Πρώτο. Ενόψει αυτών των εξελίξεων, η Τουρκία θα καταφέρει να ξεπεράσει αλώβητη το επόμενο Ευρωπαϊκό  Συμβούλιο και θα πάρει την αυξημένη της χρηματοδότηση.

Δεύτερο. Δυστυχώς πλέον η Τουρκία έχει κατοχυρώσει το δικαίωμα να θέτει την λύση των δύο κρατών, στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να προβληματίζονται άλλοι, πως θα «τετραγωνίσουν τον κύκλο».

Δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για τις ευθύνες όλων εκείνων που μας οδήγησαν σε αυτό το σημείο.

Είναι η ώρα να συνειδητοποιήσουν όλοι, την ανάγκη πρόκλησης κόστους στην Τουρκία, καθώς αυτός είναι ο μόνος δρόμος να αποφύγουμε νέες δυσάρεστες εξελίξεις.»