Νικόλας: Αντί να απολογηθεί ο Υπ. Οικονομικών, ζητά και τα ρέστα

Σε δήλωσή του για την πρωτοβουλία του ΔΗΚΟ για τις κρατικές εγγυήσεις, ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε τα ακόλουθα:

Πριν από ένα χρόνο, η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ, κάτω από την πίεση των τραπεζών, απέσυρε το Νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων, ενώ ο Υπουργός Οικονομικών κόμπαζε πως έχει «Σχέδιο Β».

Έκτοτε, η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ κρατούσε το Νομοσχέδιο στα συρτάρια της για 11 ολόκληρους μήνες, αφήνοντας στο έλεος της πανδημίας χιλιάδες μικρομεσαίους.

Σήμερα, μετά από ένα χρόνο απραξίας, ο Υπουργός Οικονομικών συνειδητοποίησε πως τελικά δεν είχε «Σχέδιο Β» και θυμήθηκε να καταθέσει το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων, μια εβδομάδα πριν να κλείσει η Βουλή, χωρίς να ζητήσει να εξεταστεί το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ως όφειλε.

Αντί όμως να απολογηθεί ο Υπουργός Οικονομικών στις χιλιάδες των ΜΜΕ για την ολέθρια ανικανότητα και καθυστέρηση που επέδειξε, ζητά και τα ρέστα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα πράξει, αυτό που όφειλε να πράξει η κυβέρνηση.

Στην αυριανή σύσκεψη Αρχηγών θα ζητήσουμε το νομοσχέδιο των κρατικών εγγυήσεων να προωθηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Εμείς θα δώσουμε λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ.

Επιπρόσθετα θα καταθέσουμε δυο τροπολογίες:

  1. Θα ζητήσουμε να περιοριστούν τα δάνεια του σχεδίου σε ΜΜΕ, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε ότι η οικονομική βοήθεια που θα δοθεί θα αφορά και θα ωφελήσει πραγματικά τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις

και

  1. Θα ζητήσουμε ο Γενικός Ελεγκτής να παρακολουθεί ως παρατηρητής αυτή την διαδικασία, για να μην πάθουμε και στις κρατικές εγγυήσεις ότι πάθαμε με τα «χρυσά διαβατήρια».

Δεν μπορούμε να αφήσουμε την Κυβέρνηση της Διαπλοκής ανεξέλεγκτη.

Καλούμε όλους όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τη στήριξη των μικρομεσαίων, τη διαφάνεια και τον έλεγχο, να στηρίξουν την πρόταση και τις τροπολογίες μας.