Νικόλας: Ανεπάρκεια των μέτρων της Κυβέρνησης – Αποτυχία διαχείρησης της πανδημίας

Για ανεπάρκεια των μέτρων της Κυβέρνησης  και αποτυχία διαχείρησης της πανδημίας κάνει λόγο σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος

Σε οικονομική ασφυξία οι μικρομεσαίοι λόγω της ανεπάρκειας των μέτρων της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ

Η αποτυχία διαχείρισης της πανδημίας και η ανεπάρκεια του εμβολιαστικού μας προγράμματος, δυστυχώς έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε ένα lockdown.

Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ για ακόμη μία φορά έχει κλείσει την οικονομία, για ακόμη μια φορά έχει κλείσει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Όμως και πάλι τις έχει αφήσει χωρίς ουσιαστική στήριξη. Γιατί το εύκολο για μια κυβέρνηση είναι να κλείνει επιχειρήσεις. Το δύσκολο είναι να τις στηρίζει έτσι ώστε να μπορέσουν να ξανανοίξουν όταν θα έχουν αρθεί οι περιορισμοί.

Το ΔΗΚΟ επιμένει στην επιδότηση των ενοικίων, επιμένει στην επιδότηση των πάγιων λειτουργικών δαπανών για όλες εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν κλείσει λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Και επιμένουμε, αυτή η στήριξη να δοθεί αναδρομικά για να καλυφθεί ο ένας χρόνος της απραξίας της κυβέρνησης του ΔΗΣΥ.

Επιμένουμε στα δάνεια με κρατικές εγγυήσεις, στη μείωση του ΦΠΑ στην τουριστική βιομηχανία αλλά και στη μείωση φορολογιών για να μπορέσουμε να δώσουμε μια ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος αυτής της πανδημίας.

Εάν η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ και πάλι αγνοήσει τις εισηγήσεις μας, εάν και πάλι αφήσει τις κυπριακές επιχειρήσεις χωρίς βοήθεια τότε θα φέρει ακεραία την ευθύνη για την οικονομική ασφυξία που θα ακολουθήσει.