Νικολόπουλος: Σία, υπάρχει και το βλακόμετρο

Η δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας, Σίας Αναγνωστοπούλου, η οποία πρότεινε να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία της ιστορίας χωρίς τη χρήση «εθνόμετρου» προκάλεσε την  αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου.

«Σία, θυμάσαι, στην γειτονιά μας οι δάσκαλοι μίλαγαν κ για το βλακόμετρο…», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο κ. Νικολόπουλος.

Η κ. Αναγνωστοπούλου, σε συνέντευξη της αναφερόμενη στα σχολικά ιστορικά βιβλία δήλωσε ότι «πρέπει να πάψει να μπαίνει σε καλούπια εθνόμετρου η έρευνα και η άποψη των επιστημόνων για την Ιστορία και όπως αυτή διδάσκεται στο σχολείο». Στην Ελλάδα, ανέφερε, εθνική ιστορία θεωρείται ό,τι κάποιοι έχουν επιβάλει. Δηλαδή αυτό που οι ίδιοι θεωρούν πως αποτελεί την εθνική ιστορία των Ελλήνων. Για παράδειγμα χαρακτηρίζει τη Μικρασιατική Καταστροφή ως ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός, το οποίο όμως «δεν συνέβη επειδή οι Έλληνες είναι Έλληνες με μια συγκεκριμένη μοίρα, αλλά είναι ένα μεγάλο εθνικό γεγονός, επειδή το προσφυγικό είναι μεγάλο ζήτημα στην ανθρώπινη ιστορία».