Νικολάου: Ολοκληρώθηκε η κατ’ άρθρο συζήτηση των νομοσχεδίων για πάταξη της διαφθοράς

Ολοκληρώνοντας την κατ’ άρθρο συζήτηση με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών επί του πακέτου των νομοσχεδίων που κατέθεσε το Υπουργείο του για πάταξη και πρόληψης της διαφθοράς, σήμερα,ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου τόνισε ότι με το σύνολο αυτών των νομοσχεδίων παρέχεται επαρκώς η δυνατότητα στην Αστυνομία να μπορεί να διερευνά με πιο αποτελεσματικό τρόπο, υποθέσεις που αφορούν τη διαφθορά στην Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίας της Επιτροπής, ανέφερε:

«Έχουμε εξετάσει τους τέσσερις Νόμους που αφορούν την Αστυνομία, το Νόμο που αφορά την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου στην Αστυνομία και το Νόμο που αφορά τους υπό κάλυψη Αστυνομικούς. Την περασμένη βδομάδα στην Επιτροπή κατατέθηκε, επίσης, το νομοσχέδιο που αφορά την προστασία των πληροφοριοδοτών και την παραχώρηση της δυνατότητας επιείκειας σε ορισμένες περιπτώσεις. Επιπρόσθετα, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί και το νομοσχέδιο που αφορά τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.

Η προσπάθεια, τόσο από εμάς όσο και από την Επιτροπή Νομικών, είναι τα νομοσχέδια που θα ψηφιστούν, να ψηφιστούν πριν από τις θερινές διακοπές της Βουλής. Αντιλαμβάνομαι, βέβαια, ότι θα υπάρξουν κόμματα που να έχουν κάποιες επιφυλάξεις για τα νομοσχέδια που θα κατατεθούν, οι οποίες όμως θα συζητηθούν στην Επιτροπή και θέλω να ελπίζω ότι θα βρεθεί τελικά η κοινή συνισταμένη γιατί πρόκειται για νομοσχέδια που είναι απαραίτητα και αναγκαία για ν’ αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα διαφθοράς.

Διαφορετικά, εάν δεν περάσουν τα νομοσχέδια, τον επόμενο χρόνο θα είναι κάποιοι πάλι εδώ και θα συζητούν τα ίδια θέματα – δηλαδή την επάρκεια μέτρων πρόληψης και καταστολής της διαφθοράς».