Νικολάου: Καμία κοινή επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πύλα με τη λεγόμενη αστυνομία του ψευδοκράτους

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου, κληθείς, σήμερα, να σχολιάσει τις αντιδράσεις των κομμάτων σχετικά με την αστυνομική επιχείρηση στην Πύλα, δήλωσε:

«Σε ό,τι αφορά στην επιχείρηση της Αστυνομίας στην Πύλα, θα ήθελα να επαναλάβω ότι δεν υπήρξε οποιαδήποτε κοινή επιχείρηση με την ‘αστυνομία’ του ψευδοκράτους.

Όπως έχω ήδη δηλώσει, ενημέρωση και συνεννόηση υπήρξε με τα Ηνωμένα Έθνη και αυτό επιβαλλόταν τόσο εκ του γεγονότος ότι η περιοχή Πύλας βρίσκεται στη νεκρή ζώνη, υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών, όσο και από το γεγονός ότι πρόκειται για μια περιοχή με πολλές ιδιαιτερότητες.

Το γεγονός ότι ήταν μια καλά οργανωμένη επιχείρηση δεν επιτρέπει άλλους συνειρμούς. Πρόκειται για μια πολύ ευαίσθητη περιοχή όπου, εάν γινόταν οποιοδήποτε λάθος, μπορείτε να φανταστείτε τις διαστάσεις που θα λάβανε.

Ανέμενα ότι όλοι θα αναγνώριζαν τη σοβαρότητα του θέματος, θα παραδέχονταν ότι για χρόνια δεν έγινε καμία επιχείρηση στην περιοχή – όταν μάλιστα όλοι διαπίστωναν το χάος που επικρατούσε – και θα εξέφραζαν ικανοποίηση για το αποτέλεσμα.

Λυπάμαι πραγματικά γιατί ένα τέτοιο θέμα κάποιοι προσπαθούν να το αναδείξουν για άλλους λόγους, όταν ξεκάθαρα δήλωσα από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπήρξε κοινή επιχείρηση με την ‘αστυνομία’ του ψευδοκράτους.»