Νικολάου: Θα διερευνηθούν πλήρως οι κατηγορίες Παναγή

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου δήλωσε σήμερα ότι οι  καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή θα διερευνηθούν «κατά τρόπο πλήρη και εξαντλητικό».

Ο κ. Νικολάου είπε ότι από τη στιγμή που γίνονται καταγγελίες, δεν υπάρχει περίπτωση να μην διερευνηθούν, όποιον και αν αφορούν.

Συμπλήρωσε ότι στόχος είναι η συλλογή στοιχείων «για να σταματήσουν αυτές οι ενέργειες, οι οποίες μπορεί – όπως καταγγέλλεται – να παραβιάζουν ή πλήττουν το ποδόσφαιρο».

Ο κ. Νικολάου ανέφερε εξάλλου ότι το Υπουργείο του μελετά θέματα νομοθετικών αλλαγών, σχετικά με τη χειραγώγηση αθλητικών αγώνων.

Μίλησε για «συγκεκριμένα κενά στη νομοθεσία» και «αλλαγές οι οποίες πρέπει να γίνουν, για να μπορέσουμε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Είπε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει η δυνατότητα για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις για διερεύνηση τέτοιων φαινομένων, όπως συμβαίνει στην Ιταλία, την Ελλάδα και αλλού, όπου υπήρξαν αποτελεσματικές έρευνες και διώξεις εμπλεκομένων φορέων και παραγόντων σε θέματα χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων.

«Θα κάνουμε κάποιες σκέψεις, για να δούμε με ποιόν τρόπο κάποια από αυτά μπορούν, αν είναι δυνατόν, να ρυθμιστούν στα πλαίσια του δικού μας νομοθετικού πλαισίου, και ειδικότερα του άρθρου 17 του Συντάγματος», κατέληξε.