Νικολάου: Αναμένω ενημέρωση για το επεισόδιο επίθεσης από κατάδικο

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ιωνάς Νικολάου κληθείς σήμερα να σχολιάσει το επεισόδιο που συνέβη χθες βράδυ στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας, όπου κατάδικος προερχόμενος από τις Κεντρικές Φυλακές που νοσηλευόταν εκεί, επιτέθηκε σε νοσηλευτές και μετά σε αστυνομικούς τραυματίζοντας τους «με αποτέλεσμα οι νοσηλευτές να κατέρχονται σήμερα σε μια αυθόρμητη στάση εργασίας», δήλωσε τα ακόλουθα:

«Χωρίς να θέλω να υπεισέλθω στα ακριβή γεγονότα που έχουν διαδραματιστεί καθότι αναμένω να μου αποσταλεί έκθεση για να ενημερωθώ πλήρως, θέλω να επισημάνω τα εξής: Από την πρώτη στιγμή που είχαν προκύψει θέματα ασφάλειας των νοσηλευτών που εργάζονται στο ψυχιατρείο Αθαλάσσας, καθότι φιλοξενούνται εκεί άτομα που είναι κρατούμενοι/κατάδικοι στις φυλακές, έγινε σύσκεψη με το Υπουργείο Υγείας, συζητήθηκαν αυτά τα προβλήματα και λήφθηκαν αποφάσεις. Μάλιστα, καθορίστηκε πλήρως ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να ενεργούν σε κάθε περίπτωση φυλακισμένου που μεταφέρεται στον χώρο του ψυχιατρείου, στα πλαίσια της αξιολόγησης της κατάστασής τους και του καθορισμού της επικινδυνότητάς τους. Και μάλιστα, εάν και εφόσον ένας κατάδικος κριθεί επικίνδυνος, καθορίστηκαν και ποιες είναι οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνονται. Καθορίστηκε, επίσης, και ο τρόπος με τον οποίο θα επιστρέφουν στον χώρο των φυλακών.

Αναμένω πλήρη ενημέρωση για το τί ακριβώς έχει γίνει σε αυτήν την περίπτωση. Εξ όσων γνωρίζω, από την ενημέρωση που είχα μέχρι τώρα, τηρήθηκαν οι διαδικασίες που είχαν καθοριστεί στα πλαίσια της προαναφερθείσας σύσκεψης».