Νεοφύτου: Ο Πρόεδρος δεν έδωσε τίποτα από ότι έχει δοθεί τις τελευταίες δεκαετίες

Σε συνέντευξη του στην εκπομπή “Ενημέρωση Τώρα” του Tv One, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρθηκε για το άτυπο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, που έχει να κάνει με τον μηχανισμό εφαρμογής της λύσης.

Ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι γνώριζε για το συγκεκριμένο έγγραφο, γιατί είχε αναφερθεί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και από τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά στα δύο Εθνικά Συμβούλια που πραγματοποιήθηκαν μετά το Κραν Μοντάνα. Όπως ο ίδιος παραδέχτηκε το έγγραφο δεν είναι τέλειο αλλά είναι μια καλή βάση για να συνεχιστούν οι συζητήσεις για το Κυπριακό.

Σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, για το ότι έδωσε πολλά στο Κραν Μοντάνα, ο κ. Νεοφύτου ανέφερε ότι ” οι προτάσεις του Νικόλα Παπαδόπουλου δεν μπορούν να κατατεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων” και πως “ο Πρόεδρος δεν έδωσε τίποτα από ότι έχει δοθεί τις τελευταίες δεκαετίες”.

Για το εάν έχει διαφωνήσει ποτέ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε πως “η πιο δυνατή πολιτική σχέση στην Κύπρο είναι αυτή του Αναστασιάδη-Αβέρωφ”.

Στο θέμα των εκλογών, είπε χαρακτηριστικά ότι “πρέπει να σκεφτούμε και την επόμενη μέρα των εκλογών για να μπορούμε να έχουμε μια συνεννόηση για όλα τα θέματα”.