Νεοφύτου: Θετική η στάση του ΑΚΕΛ για συνομιλίες

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, χαρακτήρισε θετική και εποικοδομητική τη στάση του ΑΚΕΛ  στο θέμα της επανέναρξης των συνομιλιών.

Επίσης ανέφερε ότι οι αποκρατικοποιήσεις περιλαμβάνονταν στο πρώτο Μνημόνιο που συμφωνήθηκε μεταξύ Τρόικας και Δημήτρη Χριστόφια.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Προγραμματικού Συνεδρίου του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία, και κληθείς να σχολιάσει ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει τη διαδικασία των συνομιλιών, όχι όμως εν λευκώ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε «ας μάθουμε σε αυτό τον τόπο να μένουμε στα θετικά. Και είναι θετική και εποικοδομητική η στάση του ΑΚΕΛ να στηρίξει τις προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη για επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του ΑΚΕΛ για έξοδο από το Μνημόνιο, όπως αυτή επαναδιατυπώθηκε σήμερα από τον ΓΓ του Κόμματος, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «η πεπατημένη εδώ και δεκαετίες ήταν να περιμένουν τα κόμματα, τα συνέδρια ή τις προγραμματικές θέσεις συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος και με τα πυροβόλα έτοιμα, να αρχίσουν τους πυροβολισμούς. Ήμουν σήμερα φιλοξενούμενος στο προγραμματικό συνέδριο του ΑΚΕΛ. Σεβασμός στις απόψεις τους, παρά τις διαφορετικές μας θέσεις κι εκτιμήσεις, έτσι προσθέτουμε στον πολιτικό πολιτισμό».

Ανέφερε ότι κριτής όλων είναι ο λαός, για να προσθέσει ότι το καλύτερο για τον τόπο είναι να κατορθώσουμε μέσα από τις διαφορετικές απόψεις να συνθέσουμε εθνικές πολιτικές, τόσο για το Κυπριακό, όσο και για την ενέργεια, και για την οικονομία.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ακόμα ότι «οι αποκρατικοποιήσεις ήταν μέρος του πρώτου μνημονίου που κατατέθηκε από την Τρόικα, επί διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια. Γεγονότα λέμε, ο καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του».

Σχολίαζε τη θέση που διατύπωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις ήταν πρόταση της Κυβέρνησης Αναστασιάδη που υπεβλήθη στο Γιούρογκρουπ της 15ης Μαρτίου.