Νεοφύτου: Η κοινωνία και η χώρα δεν σηκώνει πειραματισμούς

Δηλώσεις κατά την διάρκεια επίσκεψης Αντιπροσωπείας του ΔΗΣΥ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του κόμματος στην Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου δυναμικού (ΑΝΑΔ)

Μπήκαν οι θεμελιοί και πρέπει με σταθερά βήματα μπροστά να συνεχίσουμε, για συνθήκες πλήρους απασχόλησης με αμειπτικές θέσεις εργασίας

“Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να συναντηθούμε με τον Πρόεδρο και τα διευθυντικά στελέχη της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού. Χθες η ΑΝΑΔ ανακοίνωσε ένα σημαντικό εύρημα. Ότι το 2016 αυξήθηκε η απασχόληση στον πληθυσμό από 20 μέχρι 64 χρονών από το 67,2% του 2013 στο 68,7% το 2016. Ακόμα μια πραγματική ένδειξη ότι η οικονομία μας κινείται σε ρυθμούς ανάπτυξης, δημιουργούνται θέσεις εργασίας και παράλληλα με τη μείωση της ανεργίας υπάρχει και αύξηση στην απασχόληση. Τα προγράμματα για την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού είναι σημαντικά γιατί δίδουν την ευκαιρία, είτε σε εργαζομένους είτε σε ανέργους να βελτιώσουν τις ικανότητές τους για να μπορέσουν είτε να εξεύρουν εργασία είτε να έχουν τις δυνατότητες ανέλιξης στον χώρο τον οποίο εργάζονται.

Εμείς, παρά την βελτίωση στην πραγματική οικονομία, παρά την βελτίωση των δεικτών και την κάθετη μείωση της ανεργίας, θέλουμε με πιο έντονους ρυθμούς να συνεχιστεί αυτή η πορεία. Η θετική πορεία της οικονομίας χωρίς πειραματισμούς και πισωγυρίσματα γιατί το όραμα μας για τους νέους μας δεν είναι μόνο να βρίσκουν εργασία, αλλά να βρίσκουν εργασία στους τομείς για τους οποίους έχουν σπουδάσει και να έχουν και αξιοπρεπή θέση εργασίας με αμειπτικές απολαβές.

Μπήκαν οι θεμελιοί και πρέπει με σταθερά βήματα μπροστά να συνεχίσουμε και το χρωστούμε στους νέους μας να φτάσουμε στο χρονικό σημείο όπου όχι μόνον θα έχουμε πλήρη απασχόληση στον τόπο μας αλλά και ο μέσος όρος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα να ξεπερνά τον μέσο μισθό στον δημόσιο τομέα χωρίς αυτό να σημαίνει την οποιαδήποτε μείωση στις αξιοπρεπής απολαβές του Δημόσιου Τομέα. Αυτό είναι το σύγχρονο κράτος, αυτή την καλύτερη Κύπρο θέλουμε να χτίσουμε για τις τωρινές και τις επόμενες γενιές.

Και θα κλείσω επαναλαμβάνοντας και σήμερα το διακύβευμα. Το διακύβευμα αυτών των εκλογών. Σήμερα ο κάθε πολίτης ανεξάρτητα της ιδεολογικής του τοποθέτησης ή του κόμματος που στηρίζει, νοιώθει ότι έχει ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη. Είμαστε συνειδητοποιημένοι ότι δεν λύθηκαν όλα τα προβλήματα αλλά με τους θεμελιούς της ασφάλειας, της ανάπτυξης και της σταθερότητας θέλουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα που να βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο τις συνθήκες και να υπάρξει και η επίλυση των προβλημάτων στο σύνολο της κοινωνίας. Δεν σηκώνει πειραματισμούς. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις τον σωστό δρόμο που οδηγεί στην ανάπτυξη.

Και είναι πολύ επικίνδυνο να πισωγυρίσεις και να θέσεις το λαό την κοινωνία και τη χώρα σε επικίνδυνους δρόμους και πισωγυρίσματα του αμαρτωλού παρελθόντος μας.”