Νεκρός 76χρονος στη παραλία Μακένζι – Διαμαρτύρονται οι ναυαγοσώστες

Νεκρός 76χρονος στη παραλία Μακένζι – Διαμαρτύρονται οι ναυαγοσώστες

Ηλικιωμένος ελληνοκύπριος εντοπίστηκε αναίσθητος γύρω στις 9 το πρωί άντρας στη παραλία Μακένζι στη Λάρνακα.

Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κλήθηκε ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε.

Το περιστατικό συνέβη κοντά στις σημαδούρες μπροστά από τον κεντρικό πύργο ΛΑΡ8Β, o οποίος επανδρώνεται από τις 10.30-18.00 παρά τις διαμαρτυρίες της Παγκύπριας Επιτροπής Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών, αλλά και του Ομίλου των Χειμερινών Κολυμβητών Λάρνακας.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Παγκύπρια Επιτροπή Επαγγελματιών Ναυαγοσωστών Παραλιών αναφέρει ότι σε δημοσίευση της στις 10/09/2020 είχε προειδοποιήσει δημόσια ότι ήταν θέμα χρόνου να γίνει αυτό αλλά για ακόμα μια φορά κανείς δεν έλαβε μέτρα.

«Έντιμε Υπουργέ Εσωτερικών κ. Νουρή, προχωρήστε άμεσα με την νομοθέτηση και σύσταση της Υπηρεσίας Ασφάλειας Παραλιών όπως καθορίζεται στο ‘Εθνικό Σχέδιο Σάλαμις η οποία θα επιλύσει τα πολλαπλά προβλήματα που υπάρχουν σήμερα και οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη διασπορά αρμοδιοτήτων για την ασφάλεια των λουομένων στις παραλίες. Δώστε τέλος σε αυτή την επικίνδυνη κατάσταση, η οποία πληρώνεται με απώλειες ανθρώπινων ζωών…», καταλήγει η ανακοίνωση.