Νεκροί και οι τέσσερις αγνοούμενοι στην Κρήτη μέσα στο αυτοκίνητό τους..! (Photos)

Βρέθηκαν οι σοροί των τεσσάρων αγνοουμένων μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας που είχε χαθεί από τη νύχτα του περασμένου Σαββάτου, και το οποίο εντοπίστηκε νωρίτερα στον Γεροπόταμο. Οι σοροί ανασύρθηκαν από την Πυροσβεστική και μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα από τον τόπο της τραγωδίας, ενώ ανασύρθηκε και το ασημί αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν.

«Στην κοίτη του ποταμού Γεροπόταμος, στο νομό Ηρακλείου Κρήτης, εντοπίστηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι μέσα στο αυτοκίνητο τους και γίνονται ενέργειες ανάσυρσης τους», ανέφερε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την υπόθεση-θρίλερ των τεσσάρων αγνοούμενων.

Οι τέσσερις σοροί μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στο Ιατροδικαστικό Εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ, για ιατροδικαστική εξέταση.

Σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, ήταν μια δύσκολη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν 100 άνδρες της Πυροσβεστικής. «Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, αν και τέτοιες περιπτώσεις είναι αρκετά επώδυνες. Πεζοπόρο τμήμα σήμερα, που η στάθμη του νερού έπεσε, εντόπισαν το όχημα» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Λαγουδακης που ευχαρίστησε και συνεχάρη τους πυροσβέστες που συμμετείχαν στις έρευνες.

Ο διοικητής Π.Υ Ηρακλείου, Γ. Τσικαλάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε ότι επρόκειτο για μια δύσκολη επιχείρηση, ενώ διευκρίνισε ότι είναι παρακινδυνευμένο να πει, πώς κάθονταν τα άτομα μέσα στο όχημα: «Οι συνθήκες, η λάσπη, το νερό και η θολούρα, δεν επιτρέπουν αυτή την ώρα να πούμε κάτι με ακρίβεια» εξήγησε ο κ. Τσικαλάς.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο που παρασύρθηκε, ενώ φαινόταν το πάνω μέρος της οροφής καθώς είχε υποχωρήσει η στάθμη του νερού. Γίνεται προσπάθεια το αυτοκίνητο της οικογένειας να ανασυρθεί με ιμάντες.

Το όχημα εντοπίστηκε έπειτα από 35 περίπου ώρες ερευνών, σε ένα σημείο καλυμμένο από καλαμιές, λάσπη και νερό.

Εικόνες από την επιχείρηση ανάσυρσης των σορών στην Κρήτη

Με τον εντοπισμό των τεσσάρων αγνοουμένων, που είχαν χαθεί από τη νύχτα του Σαββάτου, στον Γεροπόταμο, στην Κρήτη, γράφτηκε η τελευταία πράξη του δράματος. Οι τέσσερις άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας, σε ένα σημείο καλυμμένο από καλαμιές, λάσπη και νερό.

Οι αρχές ανέσυραν αρχικά τις δύο σορούς και στη συνέχεια και τις άλλες δύο καθώς και το αυτοκίνητο.


Έπειτα από 35 ώρες ερευνών αλλά και αγωνίας για τους συγγενείς των αγνοουμένων, το αυτοκίνητο βρέθηκε σήμερα μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο, όπου είχε παρασυρθεί, ενώ με την υποχώρηση της στάθμης του νερού φαινόταν το πάνω μέρος της οροφής του.

Η έρευνα για τον εντοπισμό των άτυχων αγνοούμενων έγινε με πεζοπόρα τμήματα, δύτες, βάρκα αλλά και το drone της ΕΜΑΚ, που «σκάναερ» το ποτάμι σε τμήμα περίπου 16 χιλιομέτρων μέχρι τη θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, επέβαιναν δυο αδελφές, 28 και 20 ετών, ο 29χρονος σύζυγος της μιας και η 57χρονη μητέρα τους. Το ζευγάρι που χάθηκε τόσο πρόωρα και άδικα αφήνει πίσω του ένα μωρό έξι μηνών.