Νεκρά παιδιά, θύματα βομβαρδισμών του συριακού στρατού

Άμαχο πληθυσμό μεταξύ των οποίων και 23 παιδιά ηλικίας ενός μηνός έως 9 ετών, ήταν τα θύματα αεροπορικών βομβαρδισμών του συριακού στρατού σε κτήριο και τζαμί της πόλης  Μααρέτ Αλ Νοομάν στη βόρεια Συρία. Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 49  και θάφτηκαν κάτω από τα συντρίμμια των κτηρίων, σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς και τις ομάδες διάσωσης που ανέσυραν τα πτώματα.

Μεταξύ των θυμάτων είναι και 6 γυναίκες ενώ παραμένει άγνωστος ακόμη ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονταν στο τζαμί που ισοπεδώθηκε από τους βομβαρδισμούς, καθώς οι διασώστες δεν έχουν ακόμη ανασύρει όλα τα πτώματα από τα ερείπια.

Σε ένα αυτοσχέδιο νοσοκομείο, ο δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) είδε 32 πτώματα, μεταξύ των οποίων και έξι παιδιά. Πολλά από αυτά ακρωτηριασμένα, με ανθρώπινα μέλη να είναι τοποθετημένα μέσα σε πλαστικές σακούλες, κάτι που καθιστά οποιαδήποτε προσπάθεια αναγνώρισης των νεκρών, δύσκολη έως αδύνατη.

Σύμφωνα με αναφορές δύο παιδιά που έπαιζαν με τα ποδήλατά τους στο δρόμο, σκοτώθηκαν από την έκρηξη. Το ένα αποκεφαλίστηκε και το άλλο ακρωτηριάστηκε. Ένα δίχρονο παιδί επέζησε ως εκ θαύματος, καθώς το προστάτευσε στην αγκαλιά του πατέρα του ο οποίος σκοτώθηκε.