ΝΕΔΗΣΥ: Ο απύθμενος στρουθοκαμηλισμός της ΕΔΟΝ

Η Νεολαία του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζει ιδιαίτερη λύπη για την απόσταση που έχει αποφασίσει να κρατήσει η ΕΔΟΝ από την αλήθεια. Οι αναφορές σε πρόσφατη ανακοίνωση της σχετικά με την ΝΕΔΗΣΥ και την Μαθητική Κίνηση δημιουργούν μόνο ερωτηματικά για τον πολιτικό πολιτισμό που η ΕΔΟΝ μεταφέρει στους μαθητές.

Μετά τις πρόσφατες εκλογές στα μαθητικά συμβούλια των δημοσίων σχολείων μέσης εκπαίδευσης (λύκεια και τεχνικές σχολές) έχει εκλεγεί, σήμερα 1 Νοεμβρίου, η νέα ηγεσία της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών (ΠΣΕΜ). Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΔΟΝ δεν αρκέστηκε να συγχαρεί τους μαθητές που πέτυχαν εκλογή στο νέο συμβούλιο. Προχώρησε ένα βήμα πιο κάτω και έθεσε το ζήτημα των μαθητικών εκλογών σε ένα ακραία μικροπολιτικό πλαίσιο.

Τα πυρά της ΕΔΟΝ δεν αφορούν μόνο τη ΝΕΔΗΣΥ και τη ΜΑΚΙ αλλά και το απερχόμενο συμβούλιο της ΠΣΕΜ που κατηγορείται ανυπόστατα για εμπαιγμό και αδράνεια. Η διαφορετική άποψη, από αυτή της ΕΔΟΝ, επικρατούσε για μια διετία και αυτό ήταν προφανώς δυσβάστακτο για την ΕΔΟΝ.

Εντύπωση προκαλεί και η προσπάθεια που γίνεται ώστε το ίδιο το ΑΚΕΛ να καρπωθεί τα αποτελέσματα των μαθητικών εκλογών. Μάλιστα αυτή τη στιγμή επιχειρείται διασύνδεση της μαθητικής ψήφου ως ψήφου εμπιστοσύνης στο ΑΚΕΛ δείχνοντας ξεκάθαρα για ποιο λόγο η ΕΔΟΝ συνδικαλίζεται στα σχολεία. Περαιτέρω, αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός πως στον ανηλεή αγώνα για συγκράτηση των κομματικών ποσοστών έχει επιστρατευθεί και ο καλύτερος σύμμαχος του ΑΚΕΛ, το ΕΛΑΜ. Η ΕΔΟΝ στην ανακοίνωση της προσάπτει την ανυπόστατη κατηγορία της συνεργασίας της ΝΕΔΗΣΥ με το ΕΛΑΜ.

Ακροαριστερά και ακροδεξιά αποτελούν για την ΝΕΔΗΣΥ δύο όψεις του ιδίου νομίσματος. Είναι εμφανές πως η ΕΔΟΝ χρειάζεται να φέρει στο προσκήνιο το ΕΛΑΜ ακόμη και εκεί που αυτό δεν υπάρχει για να συσπειρώσει τα ποσοστά του ΑΚΕΛ.

Η ΝΕΔΗΣΥ δηλώνει κατηγορηματικά πως θα βρεθεί στο πλευρό της ΠΣΕΜ στην οποία εύχεται υπομονή και κουράγιο στο δύσκολο έργο που θα κληθεί να επιτελέσει στο υπόλοιπο της σχολικής χρονιάς.

Εν κατακλείδι να συγχαρούμε τους δέκα μαθητές που έχουν εκλεγεί στο νέο συμβούλιο της ΠΣΕΜ και τους καλούμε να πορευθούν με κριτική διάθεση και ορθολογισμό ως προς την διαφύλαξη των καλώς νοούμενων συμφερόντων τόσο των μαθητών όσο και της παιδείας του τόπου ευρύτερα.