ΝΕΔΗΚΟ: Το νέο Δημοκρατικό κόμμα

Όπως όλα δείχνουν, ο τέως Πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος, Μάριος Καρογιάν μαζί με στενούς του συνεργάτες οδεύουν ολοταχώς στην ίδρυση του ΝΕΔΗΚΟ

Σκοπεύουν μάλιστα το νέο ξεκίνημα να γίνει το φθινόπωρο έτσι ώστε να έχουν τον απαραίτητο χρόνο για την προεκλογική τους εκστρατεία για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές του 2016.

Ας μην ξεχνάμε, το ίδιο σενάριο παίχτηκε επί εποχής του αείμνηστου Σπύρου Κυπριανού όταν ο  τότε πρόεδρος της βουλής και αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης, Αλέκος Μιχαηλίδης έφυγε από το κόμμα. Το ΔΗΚΟ τότε ονομαζόταν Δημοκρατική Παράταξη και αργότερα μετονομάστηκε σε Δημοκρατικό κόμμα.

Ο Αλέκος Μιχαηλίδης λοιπόν φεύγοντας από τη Δημοκρατική παράταξη ίδρυσε νέο κόμμα και το ονόμασε Νέα Δημοκρατική Παράταξη.

Για το λόγο αυτό αμέσως ο Σπύρος Κυπριανού άλλαξε την ονομασία του κόμματος μετονομάζοντάς το σε ΔΗΚΟ.

Όμως ο τότε πρόεδρος της βουλής, ο αείμνηστος Αλέκος Μιχαηλίδης δεν κατάφερε να πάρει τα απαιτούμενα ποσοστά έστω και αν είχε τη μεγάλη υποστήριξη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου.

Αργότερα διέλυσε τη ΝΕΔΗΠΑ και ο ίδιος προσχώρησε στον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Η κίνηση αυτή βέβαια, δεν είχε “αγγίξει” καθόλου το ΔΗΚΟ την τότε εποχή, απεναντίας κατάφερε και πήρε τη δεύτερη θέση στις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 28%.

Πολύ σοφά είχε πει κάποτε ο Ευάγγελος Αβέρωφ στα ΜΜΕ:

“Όποιος φύγει από το μαντρί, τον τρώνε οι λύκοι”.

Ας το ξανασκεφτεί πολύ καλά λοιπόν, ο Μάριος Καρογιάν…