ΝΔ: Τσακαλώτος-Χουλιαράκ​ης να έρθουν στην επιτροπή οικονομικών της Βουλής για το Eurogroup

Κλιμακώνει η ΝΔ την ανάδειξη του θέματος της συμφωνίας του Eurogroup ζητώντας από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να συγκαλέσει την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων  της Βουλής προκειμένου εκεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης να ενημερώσουν το κοινοβούλιο για το τι συμφωνήθηκε στις Βρυξέλλες. Το αίτημα κατέθεσε επισήμως η ΝΔ δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Βασίλη Κικίλια.

Οπως τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ:  «Η κυβέρνηση σε δύο χρόνιά έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία ζήτησε εγκαίρως να κλείσει η αξιολόγηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και έτσι δεν θα είχαμε φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο και δεν θα πλήρωναν οι συμπολίτες το κόστος της αναξιοπιστίας της κυβέρνησης». Ο Κικίλιας επισήμανε επίσης ότι  «εδώ που φτάσαμε» να κλείσει η συμφωνία «γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση οδηγούμαστε σε χρεοκοπία».
«Την αποκλειστική ευθύνη για την τύχη της αξιολόγησης το σύνολο των μέτρων και τις συνέπειες τους φέρνει ο κ. Τσίπρας, η κυβέρνηση και οι βουλευτές του» συνέχισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπογραμμίζοντας ότι αν το αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές πέρσι τον Μάρτιο είχε γίνει δεκτό «η χώρα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατασταση από ό,τι είναι σήμερα».