ΝΔ: “Περιπέτεια ή σταθερότητα” το δίλημμα των εκλογών

Το δίλημμα «περιπέτεια ή σταθερότητα», ως απάντηση στο δίλημμα «Ελλάδα ή Μέρκελ» που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, θα αρχίσει να προβάλλει η ΝΔ εν όψει των ευρωεκλογών, ενώ πιο ενεργά αναμένεται να μπει στην προεκλογική μάχη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με περιοδείες και ομιλίες ανά την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα της περιοδείας του πρωθυπουργού αναμένεται να καθοριστεί εντός των ημερών, ενώ αναμένεται ευρύτερη κινητοποίηση δυνάμεων για τη εκλογική μάχη της 25ης Μαΐου.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο υποστηρίζουν ότι τα όσα έχουν συμβεί την τελευταία περίοδο στην οικονομία, αλλά και η σύγχυση που αναδεικνύεται στο ΣΥΡΙΖΑ για στρατηγικής σημασίας ζητήματα, ακόμα και η απόσυρση της υποψηφιότητας της Σαμπιχά Σουλεϊμάν, διαμορφώνει όρους αλλαγής των κανόνων του παιχνιδιού, άρα και της έκβασής του.

Πάντως, η ΝΔ μελετά ειδικό σχέδιο προσέλκυσης των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, ενώ πρέπει να αντιμετωπιστεί και το φαινόμενο της χαλαρής ψήφους που λαβαίνει διαστάσεις στις ευρωεκλογές. Και αυτό, διότι αυτές οι ευρωεκλογές, όπως παραδέχονται και στη ΝΔ, θεωρούνται κρίσιμες και το αποτέλεσμά τους θα ορίσει και το πλαίσιο της επόμενης μέρας στο πολιτικό σκηνικό.

Όσον αφορά στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, αυτό φαίνεται πως δεν θα γίνει αποδεκτό.

Τέλος, να σημειωθεί ότι ως ιδιαίτερης σημασίας κρίνεται η αναφορά του πρωθυπουργού στη συνέντευξή του στο Bloomberg ότι η Ελλάδα θα αποφύγει την πρόωρη προσφυγή σε εθνικές εκλογές. «Αποσταθεροποίηση θα είχαμε αν χάναμε με μεγάλη διαφορά στις επόμενες εκλογές, αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.