Να υπενθυμίσουμε στο ΑΚΕΛ ότι η ανεργία και η χρεοκοπία του κράτους και των τραπεζών ήταν έργο της 5ετούς διακυβέρνησης Χριστόφια

Γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στον ΓΓ του ΑΚΕΛ

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι η ανεργία, η φτωχοποίηση και η χρεοκοπία του κράτους και των τραπεζών ήταν έργο της πενταετούς διακυβέρνησης Χριστόφια – ΑΚΕΛ.
Επί Χριστόφια – ΑΚΕΛ πράγματι η Κύπρος έγινε πρωταθλήτρια στην ανεργία που σκαρφάλωσε από το 3% στο 15%, έγινε πρωταθλήτρια στους αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης, έγινε πρωταθλήτρια στα ελλείμματα και στο διπλασιασμό του δημόσιου χρέους.

Η Κύπρος επί δύο χρόνια κατά τη διακυβέρνηση Χριστόφια – ΑΚΕΛ έγινε πρωταθλήτρια στην παραμονή εκτός των διεθνών αγορών και όταν η Κυβέρνηση του ΑΚΕΛ αναγκάστηκε να φωνάξει την Τρόικα χάθηκαν εννέα πολύτιμοι μήνες για να συνομολογήσει συμφωνία, με αποτέλεσμα η Λαϊκή Τράπεζα να φορτωθεί ΕLA 8,5 δις ευρώ για να περάσουμε μέχρι τις εκλογές, όπως εξάλλου παραδέχθηκε και ο τότε Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κ. Πανίκος Δημητριάδης.

Να υπενθυμίσουμε ακόμα στον ΓΓ του ΑΚΕΛ ότι όλες οι περικοπές μισθών και συντάξεων έγιναν επί δικών τους ημερών στα τέλη του 2012 και όχι μετά την υπογραφή του μνημονίου από την Κυβέρνηση του Νίκου Αναστασιάδη.

Η Κυβέρνηση του Προέδρου Αναστασιάδη κατάφερε μέσα σε τρία χρόνια να βγάλει την Κύπρο από το μνημόνιο με πολύ λιγότερα χρήματα από όσο προϋπολογιζόταν, κατάφερε να ξαναβγάλει την Κύπρο με επιτυχία στις διεθνείς αγορές, κατάφερε να δημιουργήσει πρωτογενή πλεονάσματα και να καταγράψει ρυθμούς ανάπτυξης 1,7% αλλά κυριότερα να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας διεθνώς.

Ήδη η ανεργία έχει σταθερά καθοδική πορεία, η οικονομία καταγράφει ανάπτυξη, ενώ η μεταρρύθμιση στο κράτος πρόνοιας με την εισαγωγή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έδωσε την ευκαιρία να στηριχθούν 11.500 νέες οικογένειες.

Δυστυχώς για το ΑΚΕΛ οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι τους έφεραν στο χείλος της καταστροφής και ποιοι πασχίζουν νύχτα και μέρα να επαναφέρουν τη χώρα στην προ του 2008 κατάσταση.