“Να τελειώσουμε με την τρόικα” λέει η Συλβάνα Ράπτη

Κριτική κατά της τρόικας άσκησε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη μιλώντας την Τετάρτη στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου (Ε.Κ.), στο πλαίσιο της συζήτησης επί των δύο εκθέσεων του Ε.Κ. για τις επιπτώσεις των πολιτικών και κοινωνικών επιπτώσεων της τρόικας και στις χώρες που ακολουθούσαν πρόγραμμα προσαρμογής.

«Πρέπει να τελειώνουμε με την τρόικα», είπε η κ. Ράπτη και ζήτησε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων κάτω από τον έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ίδια έκανε αναφορά στη δημοσιονομική προσαρμογή που πέτυχε η Ελλάδα μέσα σε τέσσερα χρόνια, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι αυτό επιτεύχθηκε χάρη στις θυσίες των Ελλήνων πολιτών.

«Για να γίνει όμως αυτό ο ελληνικός λαός είδε το εθνικό του εισόδημα να μειώνεται κατά 25%. Είδε την ανεργία να υπερδιπλασιάζεται στο γενικό πληθυσμό. Είδε την ανεργία των νέων να χτυπάει αρνητικά ποσοστά ρεκόρ, 60%» είπε και τόνισε ότι τα μέτρα που της τρόικας στην Ελλάδα και στα αλλά κράτη-μέλη επιβλήθηκαν χωρίς να υπάρξει καμία προηγούμενη μελέτη για τις συνέπειες που θα είχαν στις ζωές των καθημερινών ανθρώπων.