Να στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας

Ο Υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου, ο οποίος, άκουσε σήμερα το πρωί τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας Κύπρου, της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου  και τη Στρατιωτική Μουσική της Εθνικής Φρουράς, τόνισε ότι η πολιτεία πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξει αυτές τις δύσκολες ώρες τις χιλιάδες των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη και τη βοήθεια μας.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, απευθυνόμενος στους εθνοφρουρούς της ΣΜΕΦ, ο κ. Φωτίου ευχήθηκε όπως το 2014 το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναδιοργάνωσης των ενόπλων δυνάμεων έρθει εις πέρας με επιτυχία.

«Από τη στιγμή που η χώρα μας είναι ακόμη υπό ημικατοχή, από τη στιγμή που καθημερινά απειλούμεθα από την Τουρκία, από τη στιγμή που καθημερινά δημιουργείται ένταση από την Τουρκία στην ΑΟΖ, πρέπει και επιβάλλεται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν, εάν χρειαστεί, στην εθνική τους αποστολή. Η εθνική τους αποστολή δεν είναι άλλη από το να διασφαλίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα αυτής της χώρας» είπε.

Ο Υπουργός έστειλε «μήνυμα αισιοδοξίας» ότι παρά την οικονομική κρίση, εκείνα που πρέπει να γίνουν στην Εθνική Φρουρά θα γίνουν, και η αποτρεπτική ισχύς της θα ενισχυθεί, τονίζοντας ότι «αυτό επιβάλλουν οι εθνικές ανάγκες».

Ακούγοντας τα κάλαντα από μέλη της ΕΛΔΥΚ, ο Υπουργός ευχήθηκε καλή χρονιά στον απανταχού ελληνισμό που δοκιμάζεται και ανέφερε ότι πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις.
Ο Υπουργός Άμυνας ευχαρίστησε τους στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ και την Ελλάδα για την ανιδιοτελή, σταθερή και διαχρονική στήριξη του αγώνα του ελληνισμού σε αυτόν τον τόπο.

«Χωρίς την Ελλάδα σίγουρα η Κύπρος δεν θα μπορούσε και δεν μπορεί να συνεχίσει αυτόν τον αγώνα», σημείωσε.

Μιλώντας στα μέλη της Αστυνομίας Κύπρου, αλλά και προς το προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας, ο κ. Φωτίου ευχήθηκε όπως η νέα χρονιά είναι «μια χρονιά για επανεκκίνηση της οικονομίας μας, για ευημερία και πρόοδο του λαού μας».

Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «με σκληρή δουλειά, αλλά και ενώνοντας δυνάμεις, όλοι μας μπορούμε να τα καταφέρουμε, να δώσουμε ελπίδα και προοπτική, ιδιαίτερα στους νέους μας».

«Πάνω από όλα, όμως», πρόσθεσε «πολιτική ηγεσία και πολιτεία γενικότερα, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να στηρίξουμε αυτές τις δύσκολες ώρες τις χιλιάδες των συνανθρώπων μας, που αυτές τις μέρες πονούν, έχουν ανάγκη την αλληλεγγύη μας και τη βοήθεια μας».