Να σταματήσουν να κλέβουν τους τουρίστες και όχι μόνο….

Η τουριστική περίοδος μεγαλώνει αυτή τη χρονιά και ειδικότερα στις ελεύθερες περιοχές Αμμοχώστου, υπάρχουν κρατήσεις μέχρι τέλος Νοεμβρίου.

Η επιβατική κίνηση και στα δύο αεροδρόμια μας σπάει  ρεκόρ φέτος και οι αεροπορικές εταιρείες κουβαλάνε ασταμάτητα τουρίστες από Γερμανία, Ρωσία, Αγγλία κτλ

Πολύ υψηλά τα επίπεδα του τουρισμού φέτος στη Κύπρο με χιλιάδες τουρίστες να επισκέπτονται το νησί μας, αλλά πρέπει να είμαστε ικανοί να τους κρατήσουμε ούτως ω΄στε να έρθουν και το επόμενο χρόνο.

Γιατί ας μη ξεχνάμε ο τουρισμός είναι η βαριά  βιομηχανία της Κύπρου. Πρέπει να προσέχουμε τους τουρίστες σαν κόρη οφθαλμού.

Αναφέρομαι στα πιο πάνω γιατί μου έχει συμβεί ένα περιστατικό το οποίο αμαυρώνει την εικόνα του τουρισμού μας.

Ξεκίνησα λοιπόν πριν 2 μέρες και συγκεκριμένα Τετάρτη πρωί, για μία 2ήμερη εκδρομή με τη σύζυγο μου από Λευκωσία για Πάφο.

Όταν φτάσαμε στην ανηφόρα της Τσάδας, επαρχίας Πάφου μας χάλασε το αυτοκίνητο. Τηλεφωνήσαμε στην οδική βοήθεια και στείλαμε το αυτοκίνητο για επιδιόρθωση. Αναζητήσαμε ταξί για να μας πάρει στον προορισμό μας που απείχε 15 περίπου λεπτά από εκεί και αντί ταξί μας έστειλαν mini bus με  “λυπητερή” 50 ευρώ!!! Ναι καλά διαβάσετε… 50 ευρώ…

Όντως την επομένη το επιβεβαιώσαμε ότι ήταν καθαρή κλεψιά, όταν πήραμε ταξί από το Λατσί να μας πάρει στη Βιομηχανική περιοχή Γεροσκήπου, δηλαδή μία διαδρομή με διπλάσια απόσταση από την προηγούμενη και μας πήρε 50 ευρώ.

Ανέφερα το περιστατικό της προηγούμενης μέρας στον οδηγό ταξί που μας έπερνε να πάρουμε το αυτοκίνητο μας και μας το είπε ξεκάθαρα: “Φίλε σε κλέψανε”… Αρπακτή είχε κάνει ο τύπος της προηγούμενης τελικά…

Δημοσιοποιώ το περιστατικό αυτό σαν δημοσιογράφος και σαν Κύπριος για να κτυπήσω το καμπανάκι στους αρμόδιους φορείς να λάβουν τα μέτρα τους και να γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι σε όλα αυτά ταξί που δεν έχουν καν γραφεία.

Όταν κλέβουν έτσι εμάς τους ντόπιους φανταστείτε τι γίνετε με τους τουρίστες.

Σεβαστείτε αγαπητοί μου τον κόσμο που σας δίνει ψωμί να ζήσετε. Εκτιμήστε τον πελάτη και μην τον βλέπετε μόνο για χρήμα.