“Να σταματήσουν να διαστρεβλώνουν, χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων, τις θέσεις του Προέδρου”

Επιβάλλεται να σταματήσουν να διαστρεβλώνουν, χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων, τις θέσεις του Προέδρου και της χώρας μας, τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Πρόδρομος Προδρόμου:

“Με τη σημερινή δήλωσή του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει τέλος στην ανεπίτρεπτη προσπάθεια διαστρέβλωσης που έγινε το τελευταίο εικοσιτετράωρο σχετικά με την Α.Ο.Ζ. της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μπορεί να έχουμε εκλογές, αλλά δεν παύει να είναι και αθέμιτο κι επιβλαβές υποψήφιοι και κόμματα να κάνουν προεκλογικό παιχνίδι με τις εθνικές θέσεις και την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Όπως όλοι ξέρουμε, θέση του Προέδρου Αναστασιάδη και της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ότι είναι το κυπριακό κράτος που έχει τα κυριαρχικά δικαιώματα στην μία και αδιαίρετη Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της χώρας, η οποία εδράζεται στο διεθνές δίκαιο και αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα. Και είναι μόνο μέσω του νόμιμου κυπριακού κράτους που όλοι οι πολίτες, συμπεριλαμβανόμενων των Τουρκοκυπρίων μπορεί να έχουν λόγο γι’αυτό το θέμα.

Όλοι γνωρίζουμε μάλιστα και το διαπιστώνουμε και στην πράξη, ότι στις μέρες του Προέδρου Αναστασιάδη η Κυπριακή Δημοκρατίας όχι απλώς διεκδικεί, αλλά ασκεί κυρίαρχα τα δικαιώματα αποκλειστικότητας στη θαλάσσια οικονομική ζώνη της.”