Να παραιτηθεί ο πρόεδρος της Λαϊκής Ανδρέας Φιλίππου, ζητάει ο ΠΑΣΕΧΑ

Αδυναμία στον νέο πρόεδρο του Δ.Σ. της Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέα Φιλίππου, καταλογίζει ο ΠΑΣΕΧΑ και ζητάει την παραίτησή του.

Στοιχεία για ενέργειεςτου νομικού συμβούλου της Λαϊκής Τράπεζας Πάμπου Ιωαννίδη, ήταν η αιτία. Ο Σύνδεσμος καταγγέλλει ότι το Γραφείο του κ. Ιωαννίδη, ενώ ήταν γραμματέας της Ορφανίδης Δημόσια Εταιρεία Λτδ, πιστωτής αλλά και νομικός της σύμβουλος, ενεργούσε ταυτόχρονα και ως νομικός σύμβουλος της Λαϊκής.

“Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια είναι ενδεικτική για το πως η Τράπεζα έφθασε σ’ αυτό το σημείο αλλά και της αδυναμίας του νέου Προέδρου , ο οποίος φαίνεται να μην μπορεί να αποδεχθεί πως τέτοιες ενέργειες πλήττουν τα συμφέροντα των μετόχων. Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Λαϊκή Τράπεζα είναι τεράστιες και είναι προφανές ότι ο κ. Φιλίππου δεν θα μπορούσε ίσως να τις αντιμετωπίσει και ως εκ τούτου, τον καλούμε να παραιτηθεί”.

Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι θεωρεί αδιανόητο ότι ο κ. Ιωαννίδης εκπροσωπούσε τη Λαϊκή σε συσκέψεις για οικονομικά θέματα άλλης εταιρείας και καλεί την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, την Κεντρική Τράπεζα, το Γενικό Εισαγγελέα αλλά τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο να εξετάσουν το θέμα.

Τα μέλη του ΠΑΣΕΧΑ, που είναι μέτοχοι στη μία ή στην άλλη ή και στις δυό πιο πάνω εταιρείες, θα  κινηθούν νομικά εναντίον του κ. Ιωαννίδη καθώς και οποιουδήποτε άλλου υπήρξε υπαίτιος για τις απώλειες που υπέστησαν.