Να παραδοθούν άμεσα τα G3

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, καθώς και ο Υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαίδης πρέπει  επειγόντως να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να τερματιστεί η κατοχή πυροβόλων όπλων G3 από τους εφέδρους.

Χιλιάδες έφεδροι, έχουν στα σπίτια τους πυροβόλα όπλα… Ποιος ο λόγος; Μήπως ζούμε σε εμπόλεμη ζώνη και δεν το ξέρουμε;

Αυτό το παραμύθι που ακούγόταν χρόνια “κάθε σπίτι και κάστρο” καιρός είναι να τερματιστεί επιτέλους….

Εδώ και τώρα επιβάλλεται να μαζευτούν όλα τα πυροβόλα όπλα από τα σπίτια και να πάνε στις αποθήκες της Εθνικής Φρουράς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, πρέπει επειγόντως να επανασχεδιάσει την αμυντική  πολιτική η οποία αυτή τη στιγμή θέλει τους έφεδρους να φέρονται σαν “Ισραηλίτες κομάντος” για να μην πω σαν “αντάρτες Ταλιμπάν”.

Τα αυτόματα όπλα και οι σφαίρες, τι χρειάζονται μέσα στα σπίτια με οικογένειες και παιδιά;.

Όταν  εκλέγηκε στη προεδρία της Κυπριακής δημοκρατίας, ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος και άνοιξαν τότε  τα οδοφράγματα (μας είχε πιάσει στον ύπνο τότε ο υιός Ντεκτάς…) , άρχισαν να μπαινοβγαίνουν στις ελεύθερες περιοχές κάθε “καρυδιάς, καρύδι”….

Αλήθεια, πόσους Τούρκους “καθαρίσαμε” με τα G3; Ούτε ένα βέβαια… Από την άλλη όμως πόσοι αθώοι έχασαν τη ζωή τους επειδή κάποιος έφεδρος είχε το G3 στο σπίτι του;

Μετά το χθεσινό τραγικό συμβάν όπου πατέρας ξεκλήρισε την οικογένεια του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει άμεσα να πάρει τα απαραίτητα μέτρα.

Να επιστραφούν άμεσα όλα τα όπλα στις αποθήκες τις Εθνικής φρουράς. Και ας αφήσουν τις οποισδήποτε δικαιολογίες….

Η Κύπρος είναι τόσο μικρή και τόσο μικρές οι αποστάσεις που ότι και να συμβεί θα υπάρχει περιθώριο για κάθε έφεδρο και εθνοφύλακα να παρουσιαστεί στη μονάδα του και να παραλάβει τον οπλισμό του.