“Να οπλιστούμε με Καλάσνικοφ και σφαίρες”…Νέο χτύπημα φοβάται η ΕΛΑΣ

Η οργάνωση “Σύμπραξη αναρχικών Οργανώσεων: Άγρια Ελευθερία και Υποκινητές Κοινωνικών Εκρήξεων” ανέλαβε χθες την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι την περασμένη Κυριακή.

Στην εννιασέλιδη προκήρυξη που αναρτήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην ιστοσελίδα Indymedia τα μέλη της οργάνωσης αναφέρουν μεταξύ άλλων “Είμαστε αναρχικοί, αντικρατιστές, και εχθροί της δημοκρατίας..δεν παίζουμε σε στημένα πολιτικά παιχνίδια, ούτε θα μπούμε στην διαδικασία να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες, ότι μας υποκινούν εξωγήινοι, μυστικές υπηρεσίες, ο ΣΥΡΙΖΑ“.

Οι πρωτοεμφανιζόμενες οργανώσεις αναφέρουν στο κείμενο τους τους λόγους για τους οποίους χτύπησαν το εμπορικό και δίνουν λεπτομέρειες για τον τόπο και τον χρόνο της επίθεσης, την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αναγνωρίζουν το υψηλό ρίσκο που που ενείχε μια επίθεση στον συγκεκριμένο χώρο.

“Δε θέλαμε σε καμία περίπτωση να πάθει το παραμικρό κάποιος διερχόμενος τυχαίος άνθρωπος” υποστηρίζοντας ότι για αυτό το λόγο..Δώσαμε υπεραρκετό χρόνο για την εκκένωσή του εξασφαλίζοντας την ακεραιότητα οποιουδήποτε τύχαινε να βρεθεί εντός του. Επίσης η μέρα και η ώρα που επιλέξαμε (πρωί Κυριακής) ήταν η κατάλληλη διότι λόγω της μικρής προσέλευσης κόσμου (κλειστά μαγαζιά – αρκετή ώρα πριν ξεκινήσουν οι προβολές) η εκκένωση θα ήταν σίγουρη όπως και έγινε. Είναι πάγια αρχή μας να μη θέσουμε σε οποιοδήποτε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές τυχαίων ανθρώπων έστω και αν αυτό σημαίνει έκπτωση των μέτρων της δικής μας ασφάλειας” αναφέρει η προκήρυξη.

Σε άλλο σημείο δίνουν πληροφορίες για τον τρόπο που τοποθετήθηκε ο μηχανισμός “Οι σύντροφοι που συμμετείχαν στην επιχείρηση, τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό μέσα στο ντουλαπάκι ενός διαφημιστικού περιπτέρου εξασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα πειραχτεί από κάποιον κατά λάθος”.

Τέλος προαναγγέλλουν νέο ένοπλο χτύπημα αναφέροντας “Είμαστε ανοιχτοί…να ανταλλάξουμε ιδέες και τεχνογνωσίες, να οπλιστούμε με Καλάσνικοφ και σφαίρες, να επανοικειοποιηθούμε το Δρόμο και τις γειτονιές, να ληστέψουμε το χρήμα και να καταλάβουμε τα κτίρια”.