Να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να ξεκαθαρίσουν τα περί χρηματισμού δημοσιογράφου

Ανησυχία εκφράζει το ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Κύπρου για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο περί «χρηματισμού πολιτικών και δημοσιογράφου” και ζητά ολοκλήρωση των ανακρίσεων για να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Παράλληλα διαβεβαιώνει ότι αν προκύψουν οποιαδήποτε στοιχεία σε βάρος συγκεκριμένου δημοσιογράφου θα απαιτήσει απονομή δικαιοσύνης.

Σε ανακοίνωση η ΕΣΚ αναφέρει ότι θα ήταν πρόωρη αλλά και άστοχη η οποιαδήποτε τοποθέτηση του ΔΣ επί της ουσίας του θέματος και ότι “εκείνο που ζητούμε είναι η επίσπευση των ανακριτικών και γενικά δικονομικών διαδικασιών για ξεκαθάρισμα της υπόθεσης το συντομότερο δυνατό, γιατί η σε χρόνο συντήρησή της μέσα από την ειδησεογραφία ρίχνει σκιές στο λειτούργημά μας”.

“Θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε μέχρι στιγμής τεκμηρίωση για χρηματισμό ή δεκασμό δημοσιογράφου. Αυτό λέει η αξιόπιστη πληροφόρηση που είχαμε για την υπόθεση. Θα αναμένουμε την ολοκλήρωση των ανακρίσεων και το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης, διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι εάν προκύψουν οποιαδήποτε στοιχεία σε βάρος συγκεκριμένου δημοσιογράφου θα είμαστε οι πρώτοι που θα απαιτήσουμε την απρόσκοπτη απονομή δικαιοσύνης”, καταλήγει η ανακοίνωση.