Να μην υπάρξουν περικοπές στον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό του 2016

Λευτέρης Χριστοφόρου:  ‘’Να μην υπάρξουν περικοπές στον Ευρωπαϊκό Προϋπολογισμό του 2016, για την Ανάπτυξη, Απασχόληση,Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και για το Horizon 2020’’

‘’Η Ε.Ε. οφείλει να στηρίξει μέσω των Ταμείων της, την Κύπρο,που δοκιμάσθηκε σκληρά εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.’’

Στην συζήτηση, στην Επιτροπή Προϋπολογισμού,για το προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2016,ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου τόνισε εμφαντικά ότι δεν νοείται για το 2016 περιορισμός των κονδυλίων για νευραλγικούς τομείς της Ευρωπαϊκής Οικονομίας και ως προέκταση στις χώρες-μέλη της Ε.Ε. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι προτεραιότητες μας πρέπει να είναι η απασχόληση,η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη,με τη χρηματοδότηση νέων επενδύσεων, η στήριξη της Επιχειρηματικότητας με την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων καθώς και η επικέντρωση στους τομείς Έρευνας, Καινοτομίας, Ενέργειας,Υποδομών και Τουρισμού.

Χώρες-μέλη όπως η Κύπρος,τόνισε, ζητούν και διεκδικούν δικαιωματικά κονδύλια σε αυτούς τους τομείς γιατί υπέφερε από τη δεινή οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων και οι Κύπριοι πολίτες υποβλήθηκαν σε αιματηρές θυσίες και οφείλει η Ε.Ε. να σταθεί αλληλέγγυος.

Βασική αρχή της Ε.Ε. είναι η Αλληλεγγύη,Ευημερία και Ανάπτυξη και οφείλει ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιδείξουν την απαιτούμενη υπευθυνότητα και να στηρίξουν προγράμματα όπως (το Horizon 2020, το COSME και το ConnectingEuropeFacility), που είναι προγράμματα που στηρίζουν την Ανάπτυξη, την Έρευνα,τη Καινοτομία, την Απασχόληση και ιδιαίτερα των νέων και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.

Συνεχίζοντας ο Λευτέρης Χριστοφόρου ανέφερε στην Επιτροπή Προϋπολογισμού ότι η Ε.Ε. δεν πρέπει να μένει σε δηλώσεις για στήριξη της Ανάπτυξης και της Απασχόλησης αλλά έμπρακτα να ανταποκριθεί στις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις των χωρών μελών.

Η Ε.Ε.,σήμερα, δοκιμάζεται και από το σημαντικό θέμα της Μετανάστευσης αλλά και από την οικονομική κρίση,την ύφεση,τον αποπληθωρισμό και τον εφιάλτη της Ανεργίας και οφείλει ο Προϋπολογισμός της Ε.Ε. το 2016 να είναι εναρμονισμένος προς την κατεύθυνση της Στρατηγικής για Ανάπτυξη, Απασχόληση, Μικρομεσαίες,Αγροτική Οικονομία με ταυτόχρονες επενδύσεις στην Έρευνα, την ενέργεια, την Καινοτομία,τις Υποδομές και τον Τουρισμό.

Καταλήγοντας ο Ευρωβουλευτής τόνισε ότι θα εργαστεί με όλες του τις δυνάμεις για τη διαμόρφωση του πλαισίου του Προϋπολογισμού προς την ορθή κατεύθυνση για να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της Ε.Ε.,των χωρών-μελών και των απλών Ευρωπαίων Πολιτών.