Έχουν δεσμευτεί για διερεύνηση της κατάρρευσης της οικονομίας

Να διερευνήσει εις βάθος τους λόγους για τους οποίους καταποντίστηκε η οικονομία της Κύπρου μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα, οφείλει ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Μέχρι στιγμής και οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία Νίκος Αναστασιάδης, Σταύρος Μαλάς και Γιώργος Λιλλήκας έχουν δεσμευτεί στο Κυπριακό λαό, πως σε περίπτωση που εκλεγούν στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα, πρώτη στις προτεραιότητες τους θα είναι η διερεύνηση των λόγων που οδήγησαν τη χώρα στο σημερινό κατάντημά της.

Καλό θα ήταν λοιπόν, όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή, οι τρεις σημερινοί υποψήφιοι, σε όποιο θέση και να βρίσκονται (κάποιος θα είναι Πρόεδρος και κάποιοι αντιπολίτευση) να μην ξεχάσουν την δέσμευση τους αυτή. Ο κόσμος ζητεί απαντήσεις γιατί έχει καταλάβει πλέον, πως μια οικονομία δεν καταστρέφεται τόσο εύκολα και τόσο γρήγορα. Ούτε φυσικά πιστεύει πως για τη σημερινή κατάσταση της οικονομίας της Κύπρου φταίει η παγκοσμιοποίηση.

Πίσω από όλη αυτή την κατάσταση υπάρχουν ευθύνες συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων που κυβερνούσαν τα τελευταία πέντε χρόνια την Κύπρο και έστρωσαν κόκκινα χαλιά στο Προεδρικό Μέγαρο για να περάσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Ευθύνες, για την καταστροφή του τραπεζικού συστήματος, πέρα από τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης Χριστόφια,  σίγουρα υπάρχουν σε ηγετικά στελέχη των μεγάλων τραπεζών, της Λαϊκής και της Κύπρου.

Όταν θα έρθει η ώρα οι τρεις σημερινοί υποψήφιοι, ας μην κάνουν τα …στραβά μάτια….