Να μην διανοηθούν επανάληψη του μοντέλου Παπαδήμου

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστέλλει στην παρούσα Βουλή το σαφές μήνυμα ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κυβερνήσεις «ειδικού σκοπού» ή «μεγάλου συνασπισμού» , η ηγεσία του οποίου παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή αλλά και ανησυχία την κινητικότητα που παρατηρείται στις αγορές, την αύξηση των spreads και την πτώση του Χρηματιστηρίου.

Η Κουμουνδούρου εκτιμά πως διάφοροι-εξωκοινοβουλευτικοί κυρίως-κύκλοι, θα επιχειρήσουν να επαναφέρουν τα σενάρια περί συγκρότησης κυβέρνησης «ειδικού σκοπού», προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να ανακοπεί, όπως τονίζουν, η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την αυτοδυναμία.

«Το μοντέλο Παπαδήμου απέτυχε. Μην διανοηθούν να προτείνουν επανάληψή του. Μόνη λύση είναι οι εκλογές» τονίζει χαρακτηριστικά ανώτερη πηγή του ΣΥΡΙΖΑ , εκφράζοντας το κλίμα των τοποθετήσεων του Αλέξη Τσίπρα στις κομματικές συνεδριάσεις. Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, παράλληλα, περνάει στην αντεπίθεση, μετά την πίεση που δέχθηκε από τις δηλώσεις Σκουρλέτη για το ενδεχόμενο εξαγοράς βουλευτών προκειμένου να ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς-μεταξύ άλλων-επιδιώκει να μεταφέρει σε άλλο μέτωπο την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη που δήλωσε πως «σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τις παλικαριές του στην Ευρώπη δεν θα αργήσουν να κλείσουν ΑΤΜ και στην Ελλάδα, όπως έγινε και στην Κύπρο». «Ο πανικός και η ανευθυνότητα συνιστούν ένα πολύ κακό μείγμα. Μετά τον κ. Σαμαρά και τον κ. Γεωργιάδη, η κ. Βούλτεψη επιμένει να προσπαθεί να βάλει σε κίνδυνο το τραπεζικό σύστημα. Φαίνεται ότι το προηγούμενο κυβερνητικό φιάσκο δεν τους έγινε μάθημα. Δεν τους ενδιαφέρει η χώρα, μόνο η καρέκλα τους ενδιαφέρει. Τρέμουν μη τη χάσουν και δεν διστάζουν να καλούν σε «αποσταθεροποίηση» τονίζεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Φλερτ με Καμμένο

Εν τω μεταξύ στη συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛΛ επαναβεβαιώθηκε η συμμαχία των δυο κομμάτων, ενώ ενισχύθηκε η πιθανότητα συνεργασίας τους μετά τις εκλογές.

Με Προέδρους Δικαστικών Ενώσεων

Στις 12:30 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τους Προέδρους των Δικαστικών Ενώσεων (Δικαστικών και Εισαγγελέων, Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, Διοικητικών Δικαστών, Εισαγγελέων Ελλάδας, Δικαστικών Λειτουργών Ελεγκτικού Συνεδρίου, Μελών Νομικού Συμβουλίου του Κράτους).