Να λογοδοτήσουν οι ένοχοι

Ένας χρόνος πέρασε από το κούρεμα των καταθέσεων…Ένας χρόνος χωρίς απονομή δικαιοσύνης. Οι πολίτες, αυτοί που ουσιαστικά δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για τις αποφάσεις πολιτικών και τραπεζιτών, θυμούνται και εξοργίζονται γιατί οι ένοχοι συνεχίζουν ανενόχλητη την πλουσιοπάροχη ζωή τους.

Εξοργίζονται, γιατί αν και υπέστησαν την βάναυση τιμωρία, το κούρεμα των καταθέσεών τους, ώστε να πάρει μπρος η κυπριακή οικονομία, διαπιστώσουν ότι μόνο οι καταθέτες πλήρωσαν το “μάρμαρο”, ενώ κάποιοι που “γλεντούσαν” και έπαιρναν χαμηλότοκα δάνεια (αν και στελέχη τραπεζών) πίνουν σήμερα στην “υγεία του κορόιδου”.

Σε αρκετές αναρτήσεις η Laimitomos.com, έχει γράψει για το “πάρτι” των golden boy των τραπεζών με τα χαμηλότοκα δάνεια (επιτόκιο 1%), τα οικονομικά εγκλήματα που έπραξαν σε βάρος του κυπριακού λαού, την πλουσιοπάροχη ζωή των “ενόχων”, αλλά η διαδικασία για την απόδοση της δικαιοσύνης δεν έχει αρχίσει καν.

Ποιος όμως έχει τιμωρηθεί για έναν έγκλημα που δεν διέπραξε ποτέ; Ο κύπριος καταθέτης, που είδε τους κόπους μιας ζωής να “κουρεύονται” εν μια νυκτί.

Ο κυπριακός λαός πλήρωσε με το κομπόδεμά του τα τεράστια δάνεια που έδιναν τα στελέχη των τραπεζών στον εαυτό τους και σε συγγενείς και φίλους. Υπενθυμίζουμε παλαιότερες αποκαλύψεις της laimitomos και σύμφωνα με τις οποίες οι Θεόδωρος Αριστοδήμου, Ηλιάδης Ανδρέας, Γιάννης Κυπρής, Κ. Σεβέρης, Κώστας Χ. Παπάς, Χ. Χριστοφίδης και άλλοι έλαβαν μεγάλα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ από την Τράπεζα Κύπρου και οι Πλάτωνας Λανίτης, Χαράλαμπος Παττίχης, Χρήστος Στυλιανίδης, Νεοκλής Λυσάνδρου, Σπύρος Επσκόπου, Παναγιώτης Κουννής, Ευθύμιος Μπουλούτας και αρκετοί άλλοι έλαβαν δάνεια από την Λαϊκή Τράπεζα.

Ο κυπριακός λαός πλήρωσε τις αποφάσεις που λάμβανε ο κ. Α. Ηλιάδης και οι συνεργάτες του, για την αγορά των τοξικών ομολόγων αξίας πέραν των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πότε θα πληρώσουν οι ένοχοι για τα “εγκλήματά” τους;

Μήπως έχει φτάσει η ώρα να κάτσουν στο σκαμνί τραπεζίτες και πολιτικοί που εμπλέκονται σε μία συνεχή υφαρπαγή του πλούτου των πολιτών;

Αυτό που θέλουν οι πολίτες, αν και μετά από έναν ολόκληρο χρόνο από το κούρεμα, να αποδοθεί ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Δικαιοσύνη, οι πραγματικοί ένοχοι να πάνε στη φυλακή και όχι να “παραθερίζουν” σε παραλίες με θέα το Αιγαίο...

Ε.Κ.