Να ληφθούν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνη

Τα ε/κ και τ/κ πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στις δικοινοτικές συναντήσεις, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας, στο Λήδρα Πάλας, συμφώνησαν ότι πρέπει να ληφθούν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ως ένα θετικό βήμα για μια συνολική λύση του Κυπριακού.

Αυτό αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά τη σημερινή συνάντηση των ηγετών και εκπροσώπων των κομμάτων, το οποίο ανέγνωσε η Πρέσβειρα της Σλοβακίας στην Κύπρο Οξάνα Τόμοβα.

Όπως σημειώνεται, κατά τη συνάντηση οι αρχηγοί και εκπρόσωποι των κομμάτων εξέφρασαν τις απόψεις τους για το θέμα «Τα Βαρώσια πρέπει να δοθούν πίσω στους αρχικούς τους ιδιοκτήτες, κάτω από τους όρους επανεγκατάστασης», με βάση την εισήγηση του τ/κ Σοσιαλιστικού Δημοκρατικού Κόμματος, που φιλοξένησε τη σημερινή συνάντηση.

«Τα πολιτικά κόμματα αντάλλαξαν  απόψεις πάνω στο προαναφερθέν θέμα και συμφώνησαν πάνω στο ότι πρέπει να ληφθούν Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης ως ένα θετικό βήμα για μια συνολική λύση», προστίθεται.

Η επόμενη τακτική συνάντηση των ηγετών και των εκπροσώπων  των πολιτικών κομμάτων θα γίνει στις 27 Νοεμβρίου, στις 10.30 πμ, στο Λήδρα Πάλας.