Να “κλείσει” άμεσα η διαπραγμάτευση ζητάει ο Έλληνας πρωθυπουργός

Μέχρι τις 29 Οκτωβρίου έδωσε προθεσμία στους υπουργούς του ο Αντώνης Σαμαράς για να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό έργο και να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα.

Στη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με το οικονομικό επιτελείο, που κράτησε σχεδόν έξι ώρες,  ο Έλληνας πρωθυπουργός  ήταν σαφής ως προς την ανάγκη να κλείσουν άμεσα και τα τελευταία ανοιχτά μέτωπα των διαπραγματεύσεων.

Τελευταίος βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας. Μίλησε για πολύωρο συντονισμό για την εκταμίευση της δόσης.  «Πρέπει να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, πρέπει να κατατεθεί ο προϋπολογισμός για να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση στα μέσα Νοεμβρίου».

Για το επίμαχο ζήτημα των εργασιακών, το μεγάλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. «Θα φανεί τις επόμενες δύο ημέρες» πρόσθεσε.

«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και σχεδόν κοντά»,  δήλωσε με πνεύμα αισιοδοξίας ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ως προς τις εκκρεμότητες στα εργασιακά. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντιπροτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη μη κατάργηση των τριετιών και τις αποζημιώσεις θα γίνουν δεκτές από την τρόικα.

Ο κ. Βρούτσης  ευχαρίστησε τους κυβερνητικούς εταίρους, Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για τη θετική συμμετοχή τους.