“Να καθαρίσει ο σταύλος του Αυγεία”,λέει ο Γ. Περδίκης

Σε δηλώσεις του μετά το τρισάγιο στα Φυλακισμένα Μνήματα, ο βουλευτής του Κινήματος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας οφείλει να προχωρήσει αμέσως σε μέτρα για να καθαρίσει ο «στάβλος του Αυγεία» και πως τόσο η νέα γενιά όσο και η πολιτική ηγεσία καλούνται να αποτινάξουν το μνημονιακό ζυγό.

«Σήμερα τιμήσαμε την μνήμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ που αγωνίστηκαν για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού, η σημερινή γενιά καλείται σε ένα καινούργιο αγώνα για αποτίναξη του ζυγού της Τρόικας», είπε ο κ. Περδίκης, συμπληρώνοντας πως οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ είχαν την τόλμη και την αρετή να δώσουν τη ζωή τους για την ελευθερία και σήμερα «αναζητείται η πολιτική ηγεσία που να έχει την τόλμη να αποτινάξει τα δεσμά της μνημονιακής καταπίεσης και της νέας αποκοικιοκρατίας».

Εξέφρασε την ελπίδα ο Πρόεδρος να άκουσε σήμερα από τα Φυλακισμένα Μνήματα τη φωνή του ανώνυμου πολίτη που του βροντοφώναξε «να καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία», προσθέτοντας ότι αναμένουμε και απαιτούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ξεκινήσει αμέσως η κάθαρση.

«Οι λίστες που εμφανίστηκαν στην δημοσιότητα, οι περιπτώσεις όπως η περίπτωση Λούτσιου, και άλλες πρέπει να πάνε αμέσως στην ερευνητική επιτροπή και να τύχουν κατά προτεραιότητας εξέταση και αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα, να προωθηθεί η ποινική δίωξη, η κάθαρση και η τιμωρία δεν μπορούν να καθυστερήσουν άλλο και ο Πρόεδρος πρέπει να υλοποιήσει την δέσμευσή του και να ακούσει τη φωνή του λαού , να καθαρίσει ο στάβλος του Αυγεία», κατέληξε ο κ. Περδίκης.