Να αποσυρθούν οι προτάσεις της ελληνοκυπριακής ηγεσίας από το διάλογο για το κοινό ανακοινωθέν

Μετά την επισημοποίηση του αδιεξόδου στην προσπάθεια για κατάληξη σε κοινό ανακοινωθέν πριν την έναρξη του νέου κύκλου διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, λόγω της Τουρκικής αδιαλλαξίας, επιβάλλεται ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να αποσύρει τις προτάσεις που κατέθεσε.

Εξάλλου πρόκειται για προτάσεις που κατέθεσε χωρίς να έχει την συγκατάθεση του Εθνικού Συμβουλίου, πρακτική που θεωρούμε αδόκιμη και που πρέπει να μην επαναληφθεί.

Η προσπάθεια της ελληνοκυπριακής ηγεσίας να συναντήσει τις απαράδεκτες συνομοσπονδιακές θέσεις του Έρογλου είναι ανερμάτιστη και ανεδαφική. Κατακρίβειαν αυτή η πρακτική οδήγησε σε περαιτέρω αναδίπλωση των θέσεων της ελληνοκυπριακής ηγεσίας και νέες υποχωρήσεις. Η διολίσθηση των ελληνοκυπριακών θέσεων προς τις συνομοσπονδιακές προτάσεις των Τούρκων, μας απομακρύνει ακόμα περισσότερο από μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού.

Επιβάλλεται επιτέλους να συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο σε μια διαρκή και ολοκληρωμένη συνεδρίαση για να καθοριστούν οι θέσεις της Ελληνοκυπριακής ηγεσίας οι οποίες απαραιτήτως πρέπει να περιλαμβάνουν και τη διαμόρφωση ενός σχεδίου Β.