Ναι, υπάρχουν και έντιμοι τραπεζίτες…

Την εξαίρεση στον κανόνα φαίνεται να αποτελεί, όπως αποδεικνύει με την μέχρι τώρα στάση του, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας Μάκης Κεραυνός, ο οποίος προτίμησε να μείνει απέχει από το «βρώμικο» παιχνίδι που έπαιξαν σε βάρος του Κυπριακού λαού τα …γνωστά άγνωστα στελέχη της Λαϊκής και της Τράπεζας Κύπρου.

Η Laimitomos. com, που δεν χαρίστηκε στα «golden boys» των δυο παραπάνω τραπεζών, καλώντας με συνεχείς αναρτήσεις της τον τέως Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια να ζητήσει την απομάκρυνσή τους, αποδίδει σήμερα τα «εύσημα» στο ανώτατο διευθυντικό στέλεχος του ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας δεδομένης της έως σήμερα επιτυχούς θητείας του και της όλης στάσης του που δεν αμαυρώθηκε από σκοπιμότητες και αμφιλεγόμενες πρακτικές.

Δεν διστάσαμε να λέμε αλήθειες, και δεν θα διστάσουμε και τώρα.  Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Κύπρου και της Λαϊκής που ενέχονται στο σκάνδαλο της αγοράς των ελληνικών ομολόγων έπρεπε να είχαν απομακρυνθεί προ πολλού.

Οι περισσότεροι όμως – με εξαίρεση την απομάκρυνση κάποιων στελεχών στην Λαϊκή – παραμένουν στις θέσεις τους, ίσως γιατί χαρίστηκαν τότε δάνεια εκατομμυρίων από τη Τράπεζα Κύπρου σε ΠΕΟ και ΑΚΕΛ…