“Ναι” λέει η Γαλλία σε ρωσικό δάνειο στην Κύπρο, “δεν είναι απαραίτητο” λέει η Ρωσία

Ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ  χαρακτηρίζει «μη απαραίτητο» ένα δάνειο της χώρας του προς την Κύπρο… ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, φέρεται να εισηγείται σχετική εμπλοκή της Ρωσίας.

Στο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε χθες, ο Γάλλος υπουργός φαίνεται να δήλωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα «le Figaro», ότι το χρέος της Κύπρου δεν είναι βιώσιμο, όταν διατυπώθηκαν αμφιβολίες από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα στήριξης της Κύπρου. Και πρότεινε την εμπλοκή της Ρωσίας στη διαπραγμάτευση για το δάνειο.

Η Κύπρος είναι πιθανόν να μην χρειάζεται το δάνειο των πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ που ζήτησε το καλοκαίρι η Λευκωσία από τη Μόσχα, δήλωσε από την πλευρά του ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών Αντόν Σιλουάνοφ , σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία… “Το πιθανότερο είναι πως δεν είναι απαραίτητο… “Η Κύπρος συμφώνησε με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για να λάβει μια χρηματοδότηση με ιδιαίτερες προϋποθέσεις. Πιστεύω ότι αυτό θα μπορέσει να γίνει χωρίς ρωσική συμμετοχή”.