Νίκος Αναστασιάδη: Καταγραφή των όσων θα παραλάβω

Η απόφαση καταγραφής του τι παραλαμβάνει, σε περίπτωση ανάδειξής του στην προεδρία της Δημοκρατίας, επιβάλλεται από την ανάγκη να διαπιστωθούν οι υποχρεώσεις του κράτους έναντι πολιτών και πιστωτών. Σε καμία περίπτωση, τόνισε κατηγορηματικά ο Νίκος Αναστασιάδης, δεν είναι απόφαση στα πλαίσια ρεβανσισμού.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή του ΡΙΚ “Προεδρικές Εκλογές 2013”, ο υποψήφιος πρόεδρος σχολίασε τα όσα λέγονται εναντίον του ότι αποτελεί πειθήνιο όργανο ευρωπαϊκών κύκλων.  Απέρριψε τον χαρακτηρισμό, δήλωσε ότι θα εκπλήξει ευχάριστα όσους τον κατηγορούν και έθεσε, παράλληλα το ερώτημα, αν μόνο όσοι έχουν αριστερές καταβολές, θεωρούνται πατριώτες.

Ο κ. Αναστασιάδης επανέλαβε ότι θα  προχωρήσει στον διορισμό ανεξάρτητου οίκου πέραν της Pimco, για να διαφανεί κατά πόσο μπορούν να ανατραπούν τα ακραία σενάρια, που παρουσιάζονται τώρα για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους. Και επέκρινε την κυβέρνηση για  καθυστέρηση στη λήψη μέτρων που είχε ως συνέπεια να οδηγηθεί η Κύπρος στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.