Νίκη Αναστασιάδη «ξεκλειδώνει» την βοήθεια, γράφει Ρωσική εφημερίδα

«Η εκλογή Αναστασιάδη θα ανοίξει το δρόμο για το Ρωσικό δάνειο». Με αυτά τα λόγια η μεγάλη Ρωσική εφημερίδα «Κommepcahtb» έρχεται να επιβεβαιώσει την ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ, η οποία με συχνές αναρτήσεις της, τις προηγούμενες ημέρες, αποκάλυπτε τα σχέδια των Ρώσων για την οικονομική συνεισφορά τους προς την Κύπρο, υπό την προϋπόθεση να εκλεγεί νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Νίκος Αναστασιάδης.

Η εφημερίδα αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμά της πως η Ρωσία θα συνδράμει για την οικονομική ενίσχυση της χώρας, εφόσον αλλάξει το πολιτικό σκηνικό στην Κύπρο. Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα στο άμεσο μέλλον αναμένεται σαφής βελτίωση των σχέσεων των δυο χωρών.

Η ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ είναι σε θέση να γνωρίζει πως αν ο Ν. Αναστασιάδης εκλεγεί στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα μεταβεί άμεσα στην Μόσχα όπου και θα έχει επαφές με την ρωσική κυβέρνηση. Το αντικείμενο αυτών των επαφών και συναντήσεων, δεν θα είναι άλλο από την επιτάχυνση των διαδικασιών για την χορήγηση του ρωσικού δανείου.

Καταλυτική προς αυτή την κατεύθυνση, δηλαδή της επίσκεψης του Ν. Αναστασιάδη στην Μόσχα εάν εκλεγεί ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπού Χρυσόστομου.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Αρχιεπίσκοπος παρότρυνε τον Ν. Αναστασιάδη να μεταβεί στην Μόσχα για την παροχή βοήθειας προς την Κύπρο, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε μαζί του την περασμένη εβδομάδα.