Νέο tweet το Elon Musk εκτόξευσε το bitcoin στις 52.669 δολάρια

Για άλλη μια φορά ένα tweet του Mr. Tesla ήταν αρκετό για να εκτοξεύσει την αξία του ψηφιακού νομίσματος bitcoin όπως έκανε άλλωστε πριν λίγες μέρες και με το dogecoin.

Τι είπε αυτή τη φορά ο «μάγος» της τεχνολογίας, Έλον Μασκ; Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Tesla σε ανάρτηση του στο Twitter υπερασπίστηκε την πρόσφατη επένδυση της εταιρείας του ύψους $1,5 δισ. στο Bitcoin, σημειώνοντας σε ανάρτηση του στο Twitter ότι το κρυπτονόμισμα αποτελεί «μια λιγότερη χαζή έκδοση» των μετρητών.

«Όταν το παραστατικό χρήμα έχει αρνητικά πραγματικά επιτόκια, μόνο ένας χαζός δεν θα κοίταγε κάπου αλλού», ανέφερε ο Μασκ οδηγώντας το Bitcoin σε νέο ρεκόρ την Παρασκευή, πάνω και από τα 52.000 δολάρια.

Κατά μία έννοια, τα σχόλια του ιδρυτή της Tesla συνοψίζουν ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγορές φέτος. Με τόσο πολλά μετρητά να διοχετεύονται στο χρηματοοικονομικό σύστημα από τις κυβερνήσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, οι επενδυτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για τον πληθωρισμό και αναζητούν εναλλακτικές για να τοποθετήσουν τα χρήματα τους.

«Το να κατέχεις Bitcoin, που είναι απλά μια λιγότερο χαζή έκδοση ρευστότητας από τα μετρητά, είναι αρκετά περιπετειώδες για μια εταιρεία του S&P 500», σημειώνει ο Μασκ στην ανάρτηήη του που ήρθε σε συνέχεια ανάρτησης του Bloomberg για τις δηλώσεις του Τσανγκπένγκ Τσάο, CEO του ανταλλακτηρίου Binance.

Ο Μασκ διευκρινίζει παράλληλα ότι η απόφαση της Tesla να αγοράσει Bitcoin δεν αντανακλά άμεσα την άποψη του.

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο 1,2% στα 52.669 δολ. στην αγορά του Λονδίνου, ενώ από την αρχή της εβδομάδας εμφανίζει άλμα περίπου 10%.