Νέο χαρακτηριστικό για τα Windows 10

Η Microsoft φαίνεται να εργάζεται πάνω σε ένα νέο χαρακτηριστικό για τα Windows 10, που θα δώσει μια παρόμοια που έχει iPhone (το Night Shift) στο λειτουργικό σύστημα.

Φαίνεται ότι τα Windows 10 build 14915 περιλαμβάνουν ήδη ενδείξεις για την εργασία πάνω στο νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Blue Light Reduction και θα μπορούσε να κάνει το ντεμπούτο του με την τελική έκδοση του Redstone 2 που αναμένεται την άνοιξη του 2017. Το Blue Light Reduction θα έρθει με χειριστήρια που θα είναι τοποθετημένα στο Action Center. Επιπλέον, η Microsoft προσφέρει μια αυτόματη λειτουργία για το Blue Light Reduction που θα επιτρέψει αυτή τη δυνατότητα να τεθεί σε ισχύ σε προκαθορισμένες ώρες. Το χαρακτηριστικό των Windows 10 θα έρθει επίσης και με ρυθμίσεις βάση της τοποθεσίας θα προσαρμόζει δηλαδή αυτόματα τη θερμοκρασία της οθόνης με βάση την περιοχή σας. Είναι πολύ πιθανό να βασίζεται σε f.lux, το οποίο χρησιμοποιεί μπλε φίλτρα για τον έλεγχο της θερμοκρασίας της οθόνης, η οποία θα μπορούσε να συμβάλει στην ουσιαστική βελτίωση του ύπνου και τη διανοητική δραστηριότητα.

Ο προγραμματιστής της εφαρμογής δήλωσε (παραθέτουμε την δήλωση αυτοτελή): “f.lux changes the color temperature of your display. Natural light is more blue, while most artificial light (including candlelight) is warmer. Incandescent bulbs, which we’re all used to, become more red in tone when you dim them. But newer LEDs and CFLs don’t ­ this includes the backlight on your monitor. If you’re a photographer, you’ve probably dealt with this, since pictures taken inside at night are always much more brown than photos outside.”