Νέο σκάνδαλο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Στο επίκεντρο σκανδάλου βρίσκεται και πάλι ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μυλόπουλος, ο οποίος κατηγορείται αυτή τη φορά ότι παρακίνησε και μάλιστα, πλήρωσε για τις καταλήψεις στο υπουργείο Παιδείας. Την καταγγελία έκανε σε συνέντευξη τύπου ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης

ο οποίος υποστηρίζει ότι ήταν παρόν όταν ο πρύτανης ζήτησε από τους  εργολαβικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου, σε
συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης(ΕΚΘ), να προχωρήσουν σε καταλήψεις του υπουργείου Παιδείας καλύπτοντας τους μάλιστα και τα έξοδα των κινητοποιήσεων.

Ο κ. Τσαραμπουλίδης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη «πρόταση» έγινε κατά τη διάρκεια συνάντησής που είχε με τις πρυτανικής αρχές του ΑΠΘ για τα εργασιακά ζητήματα των εργολαβικών υπαλλήλων, οι οποίοι απεργούν τους τελευταίους δύο μήνες.

«Οι κινητοποιήσεις των εργολαβικών του ΑΠΘ ξεκίνησαν με τις ευλογίες και την προτροπή του πρύτανη και των αντιπρυτάνεων, που ήθελαν να εκβιάσουν το υπουργείο Παιδείας να τους δώσουν χρήματα. Η συγκεκριμένη διοίκηση κατασπατάλησε χρήματα του πανεπιστημίου και έτσι ο προϋπολογισμός βγήκε εκτός, ήδη από τον όγδοο μήνα. Όταν είδαν ότι το υπουργείο είναι ανένδοτο, άλλαξαν τακτική και ζήτησαν από τους εργολαβικούς να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Τους ισχυρισμούς του κ. Τσαραμπουλίδη, επιβεβαίωσε η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, κυρία Δέσποινα Χαραλαμπίδου, δηλώνοντας ότι ήταν παρούσα στη συνάντηση όπου προτάθηκε η κατάληψη του υπουργείου Παιδείας με «χορηγία» του ΑΠΘ.

Ο Γιάννης Μυλόπουλος με ανακοίνωσή του ωστόσο,χαρακτήρισε τις κατηγορίες «συκοφαντικές».

Στο μεταξύ καθήκοντα Προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αναλαμβάνει ο διακεκριμένος καθηγητής Ελληνικών και Κλασσικών Σπουδών στο πανεπιστήμιου του Κέμπριτζ, Ριτσαρντ Χέντερ.

Ο διαπρεπής Αυστραλός ακαδημαϊκός, ο οποίος είναι επίτιμος διδάκτορας του ελληνικού πανεπιστημίου από το 2004, δηλώνει έτοιμος να διευρύνει τους ορίζοντες του ΑΠΘ αν και κατά την έλευσή του θα βρεθεί αντιμέτωπος με βουνά σκουπιδιών εντός των πανεπιστημιακών χώρων  αλλά κυρίως με τις τέσσερις εισαγγελικές έρευνες για τα πεπραγμένα των πρυτανικών αρχών.