Νέο μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου η Κατερίνα Σταματίου

Γυναίκα είναι το νέο μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η Κατερίνα Σταματίου, η οποία διορίστηκε κατά τη διάρκεια τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι ύστερα από διαβούλευση με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, τον Γενικό Εισαγγελέα και τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου, κατέληξε στην απόφαση πως η κ. Σταματίου πληρεί απολύτως τις προϋποθέσεις και τα εχέγγυα για την επιτελέση των καθηκόντων του υψηλού λειτουργήματος της Ανωτάτου Δικαστού.

Ηδη, ύστερα από διαβουλεύσεις με τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και την Ολομέλεια του, προχωρούμε, είπε ο Πρόεδρος, στην ψηφιοποίηση της δικαστικής διαδικασίας, ενώ προωθείται το αίτημα για πλήρωση των κενών θέσεων και για δημιουργία Διοικητικού Δικαστηρίου.

“Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κυπριακής Δικαιοσύνης που τέσσερις κυρίες υπηρετούν ταυτόχρονα στο Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου. Αυτό καταδεικνύει, πως οι άξιοι πολίτες, ανεξαρτήτως φύλου, έχουν την ευκαιρία αλλά και την πλήρη εμπιστοσύνη μας να υπηρετήσουν από καίριες θέσεις την πατρίδα μας”, πρόσθεσε ο Πρόεδρος.

Την ίδια στιγμή η κα Σταματίου είπε ότι “είναι ένα δύσκολο και επίπονο έργο το οποίο κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο τόπος ενέχει μια δυναμική που έχει ύψιστη σημασία στη συνοχή της κοινωνίας και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που την ταλανίζουν”.

Διαβεβαίωσε ότι θα ασκήσει τα καθήκοντά της με αμεροληψία και με πλήρη αίσθηση της δικαστικής αποστολής και με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών.

“Σας διαβεβαιώνω ότι θα χρησιμοποιήσω όλες μου τις δυνάμεις για να ανταποκριθώ στις ανάγκες των νέων μου καθηκόντων. Ο δικαστικός όρκος που σηματοδοτεί την αφετηρία της άσκησης του δικαστικού λειτουργήματος θα με δεσμεύει με την ίδια ισχύ και την ίδια υποχρέωση να υπηρετήσω τη δικαιοσύνη με ανεξαρτησία, τόλμη και αφοσίωση, όπως ήταν πάντοτε εξάλλου η υποχρέωση μου να κάνω”, κατέληξε.