Νέο κίνημα γεννιέται: Οι Λακεδαιμόνιοι

Το κίνημα Λακεδαιμόνιοι έκανε την εμφάνιση του στις 22 Μαϊου 2012. Διαβάστε παρακάτω τι  ακριβώς διακηρύσσουν:

“Οι Λακεδαιμόνιοι είναι ένα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ανεξάρτητο-αυτόνομο κίνημα.

Αποτελείται απο ανεξάρτητους πολίτες χωρίς καμία κομματική κατέυθυνση.

Πολίτες με έντονες ανησυχίες και προβληματισμούς για τα δυσάρεστα γεγονότα και καταστάσεις που βιώνουν οι Έλληνες της Κύπρου τα τελευταία χρόνια.

Η ΑΡΧΗ ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΥΓΙΟΥΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

– Βλέποντας τα τελευταία χρόνια τα πολιτικά αδιέξοδα στο Κυπριακό πρόβλημα, την απογοήτευση και αδιαφορία των νέων για τα εθνικά και κοινωνικά μας θέματα.

– Την επίθεση της νέας τάξης πραγμάτων μέσω του μνημονίου και της οικονομικής επίθεσης στις οικογένειες μας.

– Την αναποτελεσματικότητα των κομμάτων για πρόληψη και αντιμετώπιση των ναρκωτικών ουσιών, και οχι μονον

– Την απουσία της αξιοκρατίας.

Αποφασίσαμε να ιδρύσουμε το κίνημα των Λακεδαιμονίων!

Σκοποί του κινήματος είναι:

1. Η Αφύπνιση και η ενεργοποίηση της νεολαίας μας από τον λήθαργο και την αδιαφορία για τα εθνικά μας θέματα και την κοινωνία λόγω της απογοήτευσης μας από τις κομματικές συμπεριφορές.

2. Η ενημέρωση των νέων μας για τις συνέπειες από την χρήση των ναρκωτικών ουσιών καθώς επίσης και για τον αόρατο εχθρό που κλείνει σπίτια καθημερινά και όλο και περισσότεροι νέοι εθίζονται σε αυτόν τον διαδικτυακό και ηλεκτρονικό τζόγο.

3. Η υποστήριξη των ατόμων ή των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού που χρειάζονται βοήθεια μέσα απο διάφορες εκδηλώσεις και εράνους. Ειδικά μετά την επίθεση της νέας τάξης πραγμάτων μέσω του μνημονίου και της οικονομικής επίθεσης ιδιαίτερα των πολύτεκνων οικογενειών.

4. Η κατοχύρωση της ισονομίας, της ισότητας, της δικαιοσύνης , της αξιοκρατίας.

Πιστεύουμε στις αξίες και την διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας και αναγνωρίζουμε την προσφορά της στο έθνος και εγγυόμαστε το δικαίωμα της ανεξιθρησκείας σε κάθε πολίτη.

Πιστεύουμε στην δημοκρατία και επιδιώκουμε στην ενίσχυση και επέκταση των θεσμών της με άμεση συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων.

Πιστεύουμε σε ένα καλύτερο περιβάλλον, σε μια εποχή όπου καταστρέφεται και διαβαθμίζεται συνεχώς.

Πιστεύουμε στην Πατρίδα , Θρησκεία, Οικογένεια, Ιδανικά, Ήθη, Έθιμα, Θεσμούς και Αξίες.

Δεν Πιστεύουμε σε Δεξιούς, Αριστερούς, Κεντρώους.

Δεν Πιστεύουμε και δεν έχουμε καμία σχέση με Νεοναζί, Ναζιστικά, Φασιστικά, Ακροδεξιά, Ακροαριστερά, Αναρχικά, κινήματα ή κόμματα.

Είμαστε ενάντια σε κάθε μορφή Ρατσισμού, φυλετικού, θρησκευτικού, κοινωνικού.

Είμαστε ενάντια στην λαθρομετανάστευση.

Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε ενάντια στους μετανάστες με την προυπόθεση να είναι αναγκαίοι στην οικονομία του τόπου να τηρούν της οικονομικές τους υποχρεώσεις προς το κράτος και να σέβονται τους νομους .

Και απαιτούμαι να τεθεί όριο στον αριθμό των μεταναστών για τους γνωστούς εθνικούς λόγους.

Η ονομασία του κινήματος μας, είναι εμπνευσμένοι από την Αρχαία Ελλάδα των ποιητών, των φιλοσόφων και των μαθηματικών, των ιστορικών, των σοφών, της Δημοκρατίας, των γενναίων και από τον Ηρωισμό των Λακεδαιμονίων Σπαρτιατών.

Καθώς επίσης και η καταγωγή ιδρυτικών στελεχών του κινήματος μας από την Λακατάμεια που σύμφωνα με τον Στέφανο Βυζάντιο ιδρύθηκε από τους Λακεδαιμόνιους.(ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ).”

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 22.5.2012