Νέο εγχείρημα συνένωσης για Olympic Air- Aegean

Νέες προσπάθειες για συγχώνευση των δύο αεροπορικών εταιριών Olympic Air και Aegean γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες προ μηνών να πεισθεί η Ευρωπαική Επιτροπή για την αναγκαιότητα της συνένωσης, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr.Με βάση τις παραπάνω πληροφορίες, οι συζητήσεις βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο και αναμένονται ακόμα και ανακοινώσεις μέσω του χρηματιστηρίου το προσεχές διάστημα.

Η δύο εταιρίες, οι οποίες ξεκίνησαν αυτη την προσπάθεια συγχώνευσης προ ενός έτους βρέθηκαν αντιμέτωπες με την αρνητική απόφαση της Ευρωπαικής Επιτροπής, η οποία έκρινε πως μια τέτοια συνένωση θα προκαλούσε αύξηση της τιμής των εισιτηρίων για τα 2/3 των ταξιδιωτών απο και προς Αθήνα.

Παρά την έγγραφη δέσμευση των δύο αεροπορικών εταιριών ότι δεν επρόκειτο να αυξήσουν την τιμή των εισιτηρίων για δύο έτη στα δρομολόγια εσωτερικού και την πρόταση για παραχώρηση χρονοθυρίδων προσαπογείωσης στα ελληνικά αεροδρόμια, ως αντισταθμιστικά οφέλη, η Κομισιόν προχώρησε στην απόφαση της να μπλοκάρει την συγχώνευση.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι δύο αεροπορικές εταιρίες έχουν προσφύγει κατά της απόφασης της Κομισιόν και αναμένεται να καταθέσουν νέα πρόταση.

Να σημειώσουμε ότι η συγχώνευση των δυο εταιριών παρουσιάζεται ως απολύτως αναγκαία αφού η κατάσταση στην ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια είχε ως αποτέλεσμα την ραγδαία μείωση της κίνησης των επιβατών και άρα σημαντικές απώλειες εσόδων για τις εταιρίες, εάν υπολογίσουμε ταυτόχρονα και την αύξηση της τιμής των καυσίμων.